Łój wołowy - tłuszcz

Łój wołowy - tłuszcz

Łój wołowy

Gotowanie jest tradycyjnie uważane za główny obszar stosowania wewnętrznego łoju wołowego . Ten produkt jest używany do przygotowywania gorących potraw: zup, przystawek, solanek. Służy do smażenia i duszenia potraw mięsnych i warzywnych.

9,00 zł brutto

9,00 zł za kg

  • 0,5 kg
  • 1 kg
  • 1,5 kg
  • 2 kg
  • 2,5 kg
  • 3 kg

BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI
BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI

Więcej informacji

Łój wołowy

Gotowanie jest tradycyjnie uważane za główny obszar stosowania wewnętrznego łoju wołowego . Ten produkt jest używany do przygotowywania gorących potraw: zup, przystawek, solanek. Służy do smażenia i duszenia potraw mięsnych i warzywnych.

Naukowcy badający korzystne i szkodliwe właściwości łoju wołowego dowiedzieli się, że zawiera on:

  •          Karotenoidy (prowitamina A, beta-karoten).
  •          Witamina A, D, E, F.
  •          Estry.
  •          Fosfatydy.
  •          Nasycone kwasy tłuszczowe: (linolowy, linolenowy, oleinowy, arachidonowy, laurynowy).
  •          Fosfor.
  •          Sód.
  •          Potas.
  •          Popiół.
  •          Cholesterol.

Produkt wysokokaloryczny. Jego wartość energetyczna wynosi nie mniej niż 900 Kcal na 100 g .

Opinie

Oceń 
2021-01-16

A gdzie stearynowy?

Zaletą wołowiny jest tłuszcz z kwasem stearynowym, który pomaga chudnąć. Kwas linoleinowy to odwrotność - tuczy. Ten drugi jest w przewadze jedynie gdy krowy nie są naturalnie karmione trawą, a dokarmiane lub "wykańczane" kukurydzą czy soją GMO. Nie tędy droga. Tańsze mięso i większe wagowo nie oznacza zdrowsze! Z reguły przeciwnie. Na zdrowie!

  • 0 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
2020-09-30

Mniam

Nigdy nie widziałem u mnie w miasteczku łoju wołowego a zawsze chciałem spróbować. Polecam

  • 0 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
2020-09-02

Łój

Super łój

  • 1 z 2 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię!

Oceń i napisz opinię

Łój wołowy - tłuszcz

Łój wołowy - tłuszcz

Łój wołowy

Gotowanie jest tradycyjnie uważane za główny obszar stosowania wewnętrznego łoju wołowego . Ten produkt jest używany do przygotowywania gorących potraw: zup, przystawek, solanek. Służy do smażenia i duszenia potraw mięsnych i warzywnych.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: