Brak produktów
Gotowanie jest tradycyjnie uważane za główny obszar stosowania wewnętrznego łoju wołowego . Ten produkt jest używany do przygotowywania gorących potraw: zup, przystawek, solanek. Służy do smażenia i duszenia potraw mięsnych i warzywnych.
Gotowanie jest tradycyjnie uważane za główny obszar stosowania wewnętrznego łoju wołowego . Ten produkt jest używany do przygotowywania gorących potraw: zup, przystawek, solanek. Służy do smażenia i duszenia potraw mięsnych i warzywnych.
Naukowcy badający korzystne i szkodliwe właściwości łoju wołowego dowiedzieli się, że zawiera on:
Produkt wysokokaloryczny. Jego wartość energetyczna wynosi nie mniej niż 900 Kcal na 100 g .
A gdzie stearynowy?
Zaletą wołowiny jest tłuszcz z kwasem stearynowym, który pomaga chudnąć. Kwas linoleinowy to odwrotność - tuczy. Ten drugi jest w przewadze jedynie gdy krowy nie są naturalnie karmione trawą, a dokarmiane lub "wykańczane" kukurydzą czy soją GMO. Nie tędy droga. Tańsze mięso i większe wagowo nie oznacza zdrowsze! Z reguły przeciwnie. Na zdrowie!
Mniam
Nigdy nie widziałem u mnie w miasteczku łoju wołowego a zawsze chciałem spróbować. Polecam
Łój
Super łój
Łopatka z sarny to jeden z najsmaczniejszych...