Brak produktów
Skórki wieprzowe stosuje się zwykle jako dodatek do kiszek i salcesonów. Po ugotowaniu są także źródłem kolagenu.
Można z nich również przygotować chrupiące smażone skórki - przystawka prosto z Azji. Przepis poniżej -->>
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Skórki wieprzowe stosuje się zwykle jako dodatek do kiszek i salcesonów. Po ugotowaniu są także źródłem kolagenu.
Odcinamy cały tłuszcz ze skórek i kroimy je w prostokąty. Obgotowujemy je chwilę w osolonej wodzie z octem.
Krok 2Skórki wyjmujemy i suszymy w piekarniku na pergaminie ok. 6 godzin w temperaturze 115 stopni, obracając od czasu do czasu.
Krok 3Po tym czasie skórki smażymy na gorącym, głębokim tłuszczu i osuszamy na ręczniku papierowym.
Nerki wołowe charakteryzują się ciemnoczerwonym...
Boczek łososiowy wędzony zimnym dymem w...
Udziec z jelenia to jeden z najsmaczniejszych...
Łopatka trybowana to doskonały materiał na...
Przeznaczony do spożycia w formie nie...
Najczęściej serce wykorzystywane jest jako...
Słonina peklowana z dodatkiem przypraw...
Najbardziej wartościowy element tuszy...
Łopatka z kością doskonale smakuje po...
Salame Ventricina piccante to typowa regionalna...