Skóry wieprzowe, skórki

Skóry wieprzowe, skórki

WYBIERZ DODATKI

Skórki wieprzowe stosuje się zwykle jako dodatek do kiszek i salcesonów. Po ugotowaniu są także źródłem kolagenu.

Można z nich również przygotować chrupiące smażone skórki - przystawka prosto z Azji. Przepis poniżej -->>

WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

8,57 zł brutto

8,57 zł za kg

  • 1 kg
  • 1,5 kg
  • 2 kg
  • 2,5 kg
  • 3 kg

  • Wprowadź przed dodaniem do koszyka

loader

Więcej informacji

Skórki wieprzowe stosuje się zwykle jako dodatek do kiszek i salcesonów. Po ugotowaniu są także źródłem kolagenu.

Chrupiące smażone skórki

Przygotowanie

Krok 1

Odcinamy cały tłuszcz ze skórek i kroimy je w prostokąty. Obgotowujemy je chwilę w osolonej wodzie z octem.

Krok 2

Skórki wyjmujemy i suszymy w piekarniku na pergaminie ok. 6 godzin w temperaturze 115 stopni, obracając od czasu do czasu.

Krok 3

Po tym czasie skórki smażymy na gorącym, głębokim tłuszczu i osuszamy na ręczniku papierowym.

Opinie

Oceń i napisz opinię

Skóry wieprzowe, skórki

Skóry wieprzowe, skórki

Skórki wieprzowe stosuje się zwykle jako dodatek do kiszek i salcesonów. Po ugotowaniu są także źródłem kolagenu.

Można z nich również przygotować chrupiące smażone skórki - przystawka prosto z Azji. Przepis poniżej -->>

WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: