Smalec rekomendowany do smażenia potraw podawanych na zimno i na gorąco, takich jak mięsa. drób, frytki, produkty skrobiowe czy warzywa. Oprócz tradycyjnego przygotowania potraw smalec wieprzowy idealnie sprawdza się jako składnik ciast kruchych, ciast z nadzieniem mięsnym jak również do smażenia pączków i faworków.
Wątroba z kurczaka nadbiebrzańskiego
(14,70 zł / kg)
Pyszna i soczysta wątróbka z kurczaka – łatwa w przygotowaniu. Pamiętajmy, żeby była mięciutka solimy ją dopiero po usmażeniu! Nasze kurczaki są bez nastrzykiwania, bez antybiotyków i z chowu bezstresowego – także mięso jest najwyższej jakości.
Jedno opakowanie waży ok 0,7 kg
Nasze kurczęta ubijane są około 7 tygodnia życia przez co ich mięso ma znacznie lepsze walory smakowe i strukturę mięsa.
Waga tuszek przez nas oferowanych waha się od 2,4 – 3,5 kg, dzięki czemu pozyskanie mięsa z tuszki jest optymalne.
Nigdy nie stosowaliśmy, nie stosujemy i nie będziemy stosować nastrzykiwania mięsa.
Towar jest zawsze najświeższy i najwyższej jakości ponieważ Ubojnia działa od lat na zasadzie “ubój pod zamówienie”.
Kurczak Nadbiebrzański bez antybiotyków
Poprzez wieloletnią praktykę przekazywaną z pokolenia na pokolenie wypracowano niepowtarzalną metodę chowu kurcząt opartą na wyeliminowaniu stosowania antybiotyków przez cały okres chowu, z zastosowaniem naturalnych preparatów ziołowych (np. czosnek, oregano, cynamon).
Kurczak Nadbiebrzański bez stresu
Ubojnia Drobiu Wojszki położona jest bezpośrednio przy fermach – dojazd z fermy do ubojni trwa maksymalnie 5 minut. Kurczęta są zabierane z kurnika w kompletnej ciemności w celu ograniczenia do minimum czynnika stresu, który jakże mocno wpływa na walory smakowe mięsa.
Kurczak Nadbiebrzański z terenów ekologicznych
Fermy jak i ubojnia są położone w maleńkiej wsi Wojszki na podlasiu, w jednym z najczystszych regionów Polski, nieopodal Parku Biebrzańskiego.