Dary Natury to firma działająca w branży zielarskiej oraz zdrowej żywności. Położona jest w południowej części województwa podlaskiego, w powiecie siemiatyckim, w małej, ukrytej wśród lasów wiosce Koryciny. Rejon wokół firmy charakteryzuje się wyjątkową lesistością oraz zróżnicowaniem terenu. Warunki te sprzyjają występowaniu dużej ilości roślin, które są zbierane jako surowiec zielarski. W tej okolicy od wielu pokoleń istnieje również tradycja zbierania roślin zielarskich ze stanu naturalnego. Obok surowców zebranych ze stanu naturalnego wykorzystujemy również plony pozyskane z upraw w gospodarstwach ekologicznych.
Pochodzący z Urugwaju, od bydła rasy Angus, znany jest ze swojej miękkości i soczystości. Karmione trawą zwierzęta zapewniają wyśmienity smak, który kojarzony jest najczęściej z Argentyną, ale Urugwaj oferuje produkt o jeszcze wyższej jakości.
Sezonowany na sucho min 30 dni
RASA - BLACK ANGUS / MIEJSCE HODOWLI - URUGWAJ / PRODUCENT - UMI the ART of Beef
UWAGA! Jeden stek waży ok 300g - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.
Zupa kolagenowa ma cudowne właściwości lecznicze. Do przygotowania wywaru używamy kawałków mięsa znajdujących się blisko kości, ponieważ są one lekkostrawne oraz kości, które powinny być przecięte, aby szpik mógł się wydobyć – doprawiamy wg uznania. Składniki gotujemy ok. 3 godz. dzięki temu uzyskamy najlepsze właściwości lecznicze.
Nasze nogi wieprzowe to doskonały wybór dla miłośników tradycyjnych, domowych potraw. Bogate w kolagen, idealnie nadają się do gotowania wywarów i galaretek, które zachwycą każdego smakosza. Polecamy przygotować je w aromatycznej marynacie z czosnkiem, liściem laurowym i ziołami, aby uzyskać wyjątkowy smak i aromat. Wypróbuj je w swoim ulubionym przepisie na galaretę lub bulion!
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Kawałki Kaczki ugotowane w przyprawach z dodatkiem czerwonego wina. Następnie wraz z otrzymanym wywarem staranie zmielone. Przyprawione solą kamienną, spasteryzowane TYLKO mięso, przyprawy i sól kamienna
Składniki: mięso z kaczki 70%, wątroba z kaczki 17%, wywar (rosół) z kaczki 10%, pozostałe 3 %: czerwone wino, zioła i przyprawy, sól kamienna
Pappardelle La Molisana to szeroki i gruby makaron, charakterystyczny dla kuchni Toskanii. Prosty skład i wysoka jakość mąki pochodzącej z Molise pozwala na uzyskanie doskonałego smaku i tekstury. Idealny do potraw z gęstymi sosami mięsnymi lub warzywnymi.
Pochodzenie produktu: Molise
Comments (1)
Grade
Your review appreciation cannot be sent
Report comment
Are you sure that you want to report this comment?
Report sent
Your report has been submitted and will be considered by a moderator.
Your report cannot be sent
Write your review
Review sent
Your comment has been submitted and will be available once approved by a moderator.
Your review cannot be sent
Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenie podczas korzystania z naszej witryny. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności RODO