– wspomaga w walce z zapaleniem jamy ustnej i chorobach układu krążenia, – chroni i regeneruje układ kostny, – wspomaga pracę nerek, – wzmacnia organizm osłabiony fizycznie, jak i psychicznie.
Kremowanie miodu jest procesem, dzięki któremu miód zachowuje swoją płynną konsystencję i nie krystalizuje się. Ważne jest to, że poddany takiej obróbce miód zachowuje wszystkie swoje właściwości zdrowotne i pozostaje produktem wysokiej jakości.
Miód należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jak opisuje literatura zielarska ziele tymianku może pomóc w trawieniu tłustych potraw. Jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go również do produkcji likierów i syropów.
Swą ciemnofioletową barwę zawdzięcza obecności siarki, która odgrywa ogromną rolę w procesie regeneracji naskórka, wpływa korzystnie na włosy i paznokcie. Czarna sól himalajska ma specyficzny jajeczny zapach. Jest wysoko ceniona przez wegan, używana do przyprawiania fofu, co daje w efekcie daniu smak jajecznicy. Popularna również jako składnik dań orientalnych.
Podudzie z kurczaka, znane również jako pałka z kurczaka, to idealny wybór na szybki i smaczny posiłek. Pochodzące z kurczaka nadbiebrzańskiego, cechuje się naturalnym smakiem i doskonałą jakością. Pałeczka z kurczaka jest soczysta i aromatyczna, świetnie nadaje się do pieczenia, grillowania czy duszenia. Wypróbuj ją z marynatą z jogurtu, czosnku i ziół, a uzyskasz mięso, które zachwyci każdego. Podudzia kurczaka są łatwe w przygotowaniu i idealne na rodzinne obiady, przyjęcia czy grilla.
Jak mawiał Homer Simpson: „Nigdy nie lekceważ potęgi dobrze przyprawionego kurczaka!” – i to zdanie pasuje tutaj jak ulał!
Golonka parzona to klasyka polskiej kuchni, przygotowywana z najwyższej jakości wieprzowego mięsa. Parzona i doprawiana naturalnymi przyprawami, takimi jak sól, pieprz i czosnek, zachowuje pełnię smaku i aromatu. Miękka i soczysta, idealnie nadaje się do podania na ciepło lub zimno. Golonka parzona to doskonały wybór na rodzinne obiady czy imprezy. Poznaj autentyczny smak golonki parzonej dzięki ofercie sklepu mięsnego Super-Stek.pl.
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
W różowej soli jest to żelazo, które pobudza szpik kostny do produkcji czerwonych krwinek i wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego. Doskonale nadaje się do codziennego użytku w kuchni, przy produkcji przetworów, w zabiegach zdrowotnych, kosmetycznych i nie tylko. Dodatkowo piękne kryształki wspaniale dekorują potrawę.
Comments (1)
Grade
Your review appreciation cannot be sent
Report comment
Are you sure that you want to report this comment?
Report sent
Your report has been submitted and will be considered by a moderator.
Your report cannot be sent
Write your review
Review sent
Your comment has been submitted and will be available once approved by a moderator.
Your review cannot be sent
Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenie podczas korzystania z naszej witryny. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności RODO