Włoska wędlina dojrzewająca z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, tradycyjnie produkowana na południu Włoch, w regionie Kampania. Zazwyczaj formowana w kształt cylindra i obwiązywana sznurkiem. Salami o średnio-dużym stopniu zmielenia, łagodnym smaku i delikatnym aromacie, dojrzewa 60-80 dni.
Nóż do Obierania DICK Red Spirit 8174607
(zł129.00 / 1szt.)
Product customization
Wykonany ze stali chromo-molibdenowej (stal nierdzewna X55CrMo14) i wytrzymałego tworzywa, nóż z serii "Red Spirit".
Nóż zaopatrzono w okrągłą, zrobioną w stylu azjatyckim rękojeść.
Zastosowany materiał jest antypoślizgowy i higieniczny, a kształt uchwytu zapewni odpowiednią siłę trzymania.
Ostrze noża Red Spirit, ze swoją niezwykle ostrą krawędzią tnącą, pozwala na precyzyjne cięcie oraz perfekcyjne obieranie lub dekorowanie owoców i warzyw, a dzięki zakrzywionej formie klingi, jest jeszcze bardziej poręcznym narzędziem tnącym, które łatwo jest dopasować/ dostosować do różnych krzywizn
powierzchni ciętego materiału, co tym samym umożliwi użytkownikowi szybszą, a także bardziej skuteczną pracę.
Specjaliści firmy Friedr. Dick doradzają, że dla żywotności ostrza lepiej jest myć noże ręcznie, niż wkładać je do zmywarek.