Włoska wędlina dojrzewająca z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, tradycyjnie produkowana na południu Włoch, w regionie Kampania. Zazwyczaj formowana w kształt cylindra i obwiązywana sznurkiem. Salami o średnio-dużym stopniu zmielenia, łagodnym smaku i delikatnym aromacie, dojrzewa 60-80 dni.
Kiełbasa chłopska
(44,10 zł / kg)
Kiełbasa chłopska to mieszanka drobnych mięs wieprzowych doprawionych świeżym czosnkiem, mielonym naturalnym pieprzem i majerankiem. Kiełbasa wędzona na ciepło dymem dębowo – olchowym i następnie odparzana. Kiełbasa chłopska najlepiej smakuje podana na gorąco, opiekana na grillu lub w ognisku
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Dostosowywanie produktu
Nie zapomnij zapisać swojej personalizacji, aby móc dodać ją do koszykaSKŁADNIKI:
Mięso wieprzowe 91%, sól, skrobia ziemniaczana ,pieprz naturalny , majeranek , substancja konserwująca- azotyn sodu (sól peklująca)
Osłonka naturalna- jelito wieprzowe
Do wyprodukowania 100g produktu zużyto 115g mięsa wieprzowego
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G PRODUKTU:
Wartość energetyczna 1544KJ / 384kcal
Tłuszcz 39g(w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14g)
Węglowodany 1,3g (w tym cukry 0g )
Białko 13g
Sól 2,1g