Brak produktów
Karkówka bez kości to najczęściej wybierane mięso na grill. Doskonale nadaje się do wędzenia. Karkówka to również dobra baza do przygotowania klasycznych bitek lub kotletów. Z karkówki zrobisz też gulasz, można ją upiec i podusić z warzywami. Jak widać prawdziwa karkówka z Podlaskiej wsi to bardzo uniwersalne mięso WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK...
Boczek bez żeberek szczególnie walory smakowe uzyskuję po uwędzeniu, można go też z grillować lub podawać smażony. Dobrze smakuję również boczek podduszany z warzywami i przyprawami. Sklep super-stek Poleca. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Nasze mięso wieprzowe jest chude i smaczne (zawiera ok. 20% tłuszczu). Jest zmielone z elementów szynki, łopatki, karkówki. Jego konsystencja sprawia, że idealnie nadaje się do przyrządzania klopsików, kotletów i burgerów. Lubimy używać mielonego mięsa wieprzowego do przyrządzania smakowitego spaghetti Ragu. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK...
Schab wieprzowy bez kości, wykwintne chude mięso szczególnie polecane do wszelkiego rodzaju pieczeni, wędzonek, kotletów czy też sznycli. To najbardziej wartościowy element tuszy wieprzowej. Jest to najdłuższy mięsień grzbietu (polędwica). Sklep super-stek Poleca. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Stek ze schabu wieprzowego to odpowiednik popularnego, wołowego New York Steka. Sklep super-stek Poleca. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Podgardle wieprzowe - polecane do produkcji przetwórczej np. do produkcji wędzonki, wędlin podrobowych, parówek, kiełbas i pasztetów. Element, mięso pochodzi z półtuszy wieprzowej. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Słonina o grubości 4-5 cm ze skórą. Jest to niezbędny dodatek do przygotowania swojskich kiełbas, wytapiania smakowitych skwarek. Słoninę można również wędzić, szczególnie z dodatkiem aromatycznych ziół. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Słonina cienka ze skórą. To niezbędny dodatek do przygotowania swojskich kiełbas, wytapiania smakowitych skwarek. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Szynka ze skórą bez kości doskonale nadaję się do wędzenia, świetnie smakuję pieczona lub duszona z warzywami. Z szynki można również przyrządzić klasyczne sznycle wieprzowe. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Szynka element szczególnie walory smakowe uzyskuję po uwędzeniu, można z niej zrobić wykwitną pieczeń, lub podąć szynkę duszoną z warzywami. Z szynki można również przyrządzić klasyczne sznycle wieprzowe. Szynka element to podstawa i pomysł na uroczysty obiad lub kolację. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Polędwiczka wieprzowa to wykwitnę i delikatne mięso szczególnie polecane do przygotowania ekskluzywnych wędzonek. Polędwiczka smakuję wyśmienicie również po upieczeniu lub podduszeniu z warzywami. Polędwiczka to najdelikatniejszy element półtuszy wieprzowej pozyskany z mięśnia biodrowo-udowego pozbawiony całkowicie tkanki tłuszczowej WYBIERZ WAGĘ ORAZ...
Nasze policzki wieprzowe są świeże i idealnie oczyszczone. Jest to propozycja dla koneserów smaku. Kto raz spróbował wolno gotowanych i odpowiednio przyprawionych polików, ten nie raz wróci do tego dania. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Łopatka trybowana to doskonały materiał na wędzonkę, polecana do przygotowania potraw z mięsa mielonego, świetna na gulasz oraz do duszenia. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Mięso wieprzowe kl II pozyskiwane jest z obróbki elementów szynki, łopatki, karkówki. Kulinarnie z przeznaczeniem na gulasz, kiełbasy, itd.. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Jelita wieprzowe grube najczęściej służą jak opakowaniem kiełbas, salcesonów, kaszanek i wszelkiego rodzaju wędlin w osłonkach. Osłona z jelita naturalnego jest w pełni jadalna. Szczególnie polecane do wyrobu domowych tradycyjnych wędlin.UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, jest on sprzedawany w paczkach które ważą ok 1 kg.
Jelita wieprzowe cienkie najczęściej służą do produkcji kiełbas i wszelkiego rodzaju wędlin w osłonkach. Osłonka z jelita naturalnego jest w pełni jadalna. Szczególnie polecane do wyrobu domowych tradycyjnych wędlin. Średnica jelita cienkiego to ok 26-28mm UWAGA! Jelita cienkie sprzedawane są na sztuki. Cena dotyczy jednej paczki w której znajduje się 10m...
Uszy wieprzowe w kuchni polskiej nie są zbyt popularne. Można je jednak wędzić oraz suszyć i jeść jako przekąskę. Niektórzy smażą uszy na chrupko inni dodają je do galarety czy bigosu. Jakby ich nie przyrządzić- u nas znajdą Państwo świeże uszy prosto z rozbioru ;-) WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Skórki wieprzowe stosuje się zwykle jako dodatek do kiszek i salcesonów. Po ugotowaniu są także źródłem kolagenu. Można z nich również przygotować chrupiące smażone skórki - przystawka prosto z Azji. Przepis poniżej -->> WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE