Szynka z jelenia,wędzona,parzona.
Produkowana z najwyższej jakości mięsa jelenia, pozyskiwanego z okolic Białowieskiej Puszczy. Całkowicie naturalna, chuda wędlina o ciemno różowej barwie, świadczącej o dużej zawartości żelaza Swoją delikatność i kruchość zawdzięcza marynacie z naturalnych przypraw i ziół. Wędzenie dymem olchowo- bukowym dodaje charakterystycznego aromatu.
Składniki: szynka z jelenia, woda, sól,glukoza,cukier,aromat,przyprawy,substancja konserwująca:azotyn sodu.
100g produktu wytworzono ze 125 g szynki z jelenia.
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 542kJ/128 kcal; tłuszcz : 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g; węglowodany 1,4 g w tym cukry 1,3 g; białko 25 g; sól 2,3 g