Serce wieprzowe zawiera bezcenne dla ludzkiego organizmu substancje. W szczególności witaminy kompleksu B, proteiny, aminokwasy, fosfor, wapń, miedź i cynk.
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
(178,50 zł / kg)
Król włoskich serów, o jakości kontrolowanej przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano. Ser o ziarnistej strukturze, niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie. Doskonały do wzbogacania smaku niezliczonej ilości potraw, od makaronów, risotto, ravioli, lasagne, po zupy i pizzę.
DOJRZEWAJĄCY 24 MIESIĘCY +
Parmigiano Reggiano to twardy ser podpuszczkowy wytwarzany z mleka krów pasących się na apenińskich pastwiskach, żywiących się świeżą trawą i ziołami. Dojrzały ser ma drobnoziarnistą, lekko łuskowatą strukturę i charakteryzuje się wyrazistym mlecznym i lekko korzennym aromatem. Jego produkcja jest kontrolowana przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano. "Król” wśród włoskich serów, może być podawany w nieregularnych kawałkach, w płatkach lub tarty w formie wiórków. Okres jego dojrzewania nie może być krótszy niż 24 miesiące.