Prawdziwa cielęcina z Podlaskiej wsi
Czy może być coś lepszego od soczystej golonki okrytej chrupiącą skórką? Gicz cielęca to bardzo delikatne i kruche mięso, które prawie w ogóle nie zawiera tłuszczu. Obecnie w polskiej tradycji jest uważana za wielki przysmak kulinarny. UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, nie sprzedajemy go na części -jedynie w całości- zwiększa to jego wartość...
Zupa kolagenowa ma cudowne właściwości lecznicze. Do przygotowania wywaru używamy kawałków mięsa znajdujących się blisko kości, ponieważ są one lekkostrawne oraz kości, które powinny być przecięte, aby szpik mógł się wydobyć – doprawiamy wg uznania. Składniki gotujemy ok. 3 godz. dzięki temu uzyskamy najlepsze właściwości lecznicze.
Szynka cielęca to świetny pomysł na wykwintny obiad jak i pieczeń na kanapkę. Możesz ją aromatycznie przyprawić i upiec, bądź udusić i podać z ziemniaczkami i surówką na obiad.
Schab cielęcy to delikatne i kruche mięso, pozbawione włókien o bardzo delikatnym smaku. Ma bardzo niską zawartość tłuszczu, jest lekkostrawny i bogaty w białko, potas, żelazo i witaminy D, B - idealnie nadają się dla osób dbających o linię. Schab jest przepyszny po upieczeniu.
Żeberka cielęce to pewniak w zadowoleniu wszystkich smakoszy! Duszone z warzywami? Pieczone na ostro? W sosie BBQ? A może w sosie słodko-kwaśnym? Mm.. tylko palce lizać! UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, nie sprzedajemy go na części -jedynie w całości- zwiększa to jego wartość kulinarną. Jeden kawałek waży ok 2 kg
Karkówka cielęca pieczona w rękawie foliowym będzie zawsze miękka i soczysta. Niepowtarzalnie smakuje z dodatkiem tymianku i leśnych prawdziwków – musisz tego spróbować! UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, nie sprzedajemy go na części -jedynie w całości- zwiększa to jego wartość kulinarną. Jeden kawałek waży ok 1,5 kg
Łopatka cielęca to mięso, które idealnie nadaje się na gulasz, pieczeń czy kotlety.
Wspaniale sprawdzą się jako farsz do pasztecików czy pierogów. Taki farsz wykonuje się bardzo szybko. Wystarczy je ugotować w dobrze doprawionym bulionie z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego. Cebulę obrać i razem z płuckami zmielić w malakserze. Mielimy dosyć grubo, aby grudki były wyczuwalne. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną świeżo...
Wątróbka jest przepyszna! Wątróbka cielęca jest łagodna, mięciutka, krucha i aromatyczna niesamowita ze słodką cebulką i kwaśnym jabłkiem. Mniam!
Grasica cielęca to doskonałe urozmaicenie w kuchni. Można ją gotować, grillować, dusić i zapiekać. Na jej bazie przygotujemy sosy, risotto lub po odpowiedniej obróbce podamy w niezastąpionej w smaku sałatce.