PRODUKTY WŁOSKIE  Jest 30 produktów.

43,98 zł

Lardo in conca to słonina z włoskich tusz wieprzowych. Dojrzewa przynajmniej 6 miesięcy w marmurowych skrzyniach. Dzięki temu jest tak aromatyczna i delikatna. Pokrojona w cieniutkie plasterki doskonała na deskę wędlin. Może być dodatkiem do grzanek czy focacci, pizzy gourmet i polenty podawanej na ciepło.  Pochodzenie produktu: Toskania

0 Recenzje
40,74 zł

Wysokiej jakości wędlina dojrzewająca produkowana ze starannie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego według tradycyjnych receptur. Smak wędliny podkreślony został dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Pochodzenie produktu: Friuli-Wenecja Julijska

0 Recenzje
14,81 zł

Kiełbaski wieprzowe dojrzewające z truflą, pakowane próżniowo. Komponują się idealnie ze wszystkimi daniami kuchni morskiej, przystawkami, pierwszymi daniami i nieco delikatniejszymi drugimi daniami. Pochodzenie produktu: Umbria

0 Recenzje
14,72 zł

Rzemieślnicza kiełbasa dojrzewająca z dzika ze starannie wyselekcjonowanej dziczyzny oraz mięsa wieprzowego. Doskonała w akompaniamencie dobrego wina, chleba z piekarni rzemieślniczej, grzanek czy włoskich grissini. Pochodzenie produktu: Umbria

0 Recenzje
63,89 zł

Pikantne salami wieprzowe z papryczką peperoncino typu kalabryjskiego - połówka

0 Recenzje
42,14 zł

Włoska wędlina dojrzewająca z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, tradycyjnie produkowana na południu Włoch, w regionie Kampania. Zazwyczaj formowana w kształt cylindra i obwiązywana sznurkiem. Salami o średnio-dużym stopniu zmielenia, łagodnym smaku i delikatnym aromacie, dojrzewa 60-80 dni.

0 Recenzje
26,85 zł

Do produkcji tego salami zostało wykorzystane w 100% mięso wieprzowe pochodzenia włoskiego, otoczone jest kruszona pistacją, co sprawia, że jako produkt zyskuje na oryginalności i prezentuje się elegancko. Idealne jako przystawka, do włoskiego aperitivo, dobrze będzie komponować się z serami z mleka krowiego i owczego Pochodzenie produktu: Umbria

0 Recenzje
21,64 zł

Włoskie salami dojrzewające z truflą z najwyższej jakości włoskiego mięsa wieprzowego. Do drobno zmielonego, starannie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego dodawana jest trufla, po czym wędlina poddawana jest procesowi dojrzewania. Wykwintny produkt dla koneserów włoskich wędlin dojrzewających z posmakiem luksusu. Klasyk wśród włoskich produktów....

0 Recenzje
27,69 zł

Salami z dzika w czarnym pieprzu. Aromatyczne salami o dużych walorach smakowych. Idealne do zaprezentowania na desce serów i wędlin. Pochodzenie produktu:

0 Recenzje
9,17 zł

Trzy złote zasady makaronu Voiello obowiązujące od ponad wieku: makaron jest wytwarzany z najlepszych ziaren pszenicy durum, jest formowany w procesie tłoczenia przez ciągarki z brązu, a do wyschnięcia pozostawiany jest w naturalny sposób. Pochodzenie produktu: Kampania

0 Recenzje
9,17 zł

Linguine jest to rodzaj długiego makaronu z mąki durum. Jego długość porównywalna jest do spaghetti, jednak w przeciwieństwie do niego makaron linguine posiada płaski przekrój. Produkt ten wywodzi się z Genui, często zwany tam też jest trenette. Pochodzenie produktu: Kampania

0 Recenzje
11,02 zł

La Molisana to dostawca włoskich makaronów przygotowanych według tradycyjnych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Pochodzenie produktu: Molise

1 Recenzje
6,39 zł

Włoskie pomidory bez skórki z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pochodzenie produktu: Apulia

0 Recenzje
9,17 zł

Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej. Pochodzenie produktu: Kampania

0 Recenzje
16,00 zł

Wysokiej jakości włoski sos ragù na bazie pulpy pomidorowej z mięsem wołowym i wieprzowym, oliwką z oliwek extravergine oraz warzywami: marchewką, selerem, cebulą i dodatkiem soli.  Pochodzenie produktu: Kampania

0 Recenzje
11,90 zł

Sugo all’arrabiata  to gotowy sos do makaronu na bazie pulpy pomidorowej z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino, oliwy z oliwek, cebuli, czosnku, pietruszki i bazylii. Polecany dla tych, którzy mają mało czasu na gotowanie, ale nie chcą rezygnować z dobrego makaronu we włoskim stylu. Smaczny i dobry jakościowo. Pochodzenie produktu: Kampania

0 Recenzje
60,19 zł

Oliwa z oliwek Le Colline del Lago produkowana na obszarach położonych nad jeziorem Garda, które u podnóży Alp kształtuje typowo śródziemnomorski mikroklimat, pozwalając na uprawę drzew oliwnych, wysuniętych najbardziej na północ na świecie. Pochodzenie produktu: Wenecja Euganejska

0 Recenzje
50,93 zł

Wysokiej jakości rzemieślnicza oliwa z oliwek extravergine inMasseria, 100% włoska oliwa z samego serca Apulii, krainy majestatycznych drzew oliwnych, tłoczona na zimno, butelka 0,5l Pochodzenie produktu: Apulia

0 Recenzje
36,11 zł

Oliwa z oliwek extravergine tłoczona bezpośrednio z oliwek za pomocą środków mechanicznych, 1l Pochodzenie produktu: Apulia

1 Recenzje
24,91 zł

Oliwa extravergine z dodatkiem ostrej papryczki to bardzo popularna receptura śródziemnomorska, znana i używana już w czasach starożytnych. Otrzymuje się ją dzięki macerowaniu ostrej suszonej papryczki w oliwie z oliwek. Pochodzenie produktu: Lombardia

0 Recenzje
16,57 zł

Drylowane włoskie ciemne oliwki Taggiasche w zalewie z oliwą z oliwek. Znakomite jako przystawka i przekąska, doskonałe do sałatek. Świetnie sprawdzą się jako dodatek na pizzę. Pochodzenie produktu: Wenecja Euganejska

0 Recenzje
17,59 zł

Bardzo duże i soczyste zielone oliwki, szczególnie polecane jako dodatek do aperitif, wzbogacają też smak sałatek i wielu innych dań. Pochodzenie produktu: Apulia

0 Recenzje
21,20 zł

Szczególne oliwki, przyprawione i ostre, zanurzone w oleju słonecznikowym. Pochodzenie produktu: Wenecja Euganejska

0 Recenzje
15,65 zł

Oliwki leccino z papryczką peperoncino. Idealne jako aperitivo, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami. Pochodzenie produktu: Toskania

0 Recenzje
64,82 zł

Wysokiej jakości ser owczy z dodatkiem pistacji, z rejonu Toskania.Pecorino ai pistacchi to krótko dojrzewający ser z pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem naturalnej podpuszczki i wyselekcjonowanych kultur bakterii mlekowych oraz soli z Saline di Volterra, znanych i cenionych już od czasów etruskich naturalnych źródeł solankowych regionu. Pochodzenie...

0 Recenzje
50,92 zł

Pecorino al pepe nero to dojrzewający ser owczy z dodatkiem ziaren czarnego pieprzu z regionu Toskania. Delikatny,wysokiej jakości ser z pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem naturalnej podpuszczki i wyselekcjonowanych kultur bakterii mlekowych oraz soli z Saline di Volterra,znanych i cenionych już od czasów etruskich naturalnych źródeł solankowych...

0 Recenzje
50,92 zł

Pecorino z płatkami ostrej włoskiej papryczki peperoncino o zdecydowanie pikantnym smaku. Produkowany ze świeżego owczego mleka z lokalnych pastwisk Volterry. Pochodzenie produktu: Toskania

0 Recenzje
76,39 zł

Bardzo delikatny ser z mleka owczego z kawałeczkami trufli bianchetto i trufli letniej (scorzone). Krótki, 30-dniowy okres dojrzewania w warunkach chłodniczych nadaje mu lekko półtwardej konsystencji, która doskonale podkreśla delikatne i kremowe nuty sera i aromaty trufli. Pochodzenie produktu: Toskania

0 Recenzje
64,82 zł

Pecorino alla noce to krótko dojrzewający ser owczy z dodatkiem orzechów włoskich z regionu Toskania. Pochodzenie produktu: Toskania

0 Recenzje
8,24 zł

Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00. Polecana do ciasta bezpośredniego, o średnim czasie wyrastania (8-10 godzin). Doskonale nadaje się do przygotowania pizzy neapolitańskiej. Pochodzenie produktu: Lacjum

0 Recenzje
Pokazuje 1 - 30 z 30 elementów