Brak produktów
Lardo in conca to słonina z włoskich tusz wieprzowych. Dojrzewa przynajmniej 6 miesięcy w marmurowych skrzyniach. Dzięki temu jest tak aromatyczna i delikatna. Pokrojona w cieniutkie plasterki doskonała na deskę wędlin. Może być dodatkiem do grzanek czy focacci, pizzy gourmet i polenty podawanej na ciepło. Pochodzenie produktu: Toskania
Pancetta affumicata to dojrzewający wędzony boczek wieprzowy. Tradycyjna włoska pancetta jest jedną z najbardziej popularnych włoskich wędlin wieprzowych, która najpierw poddawana jest soleniu, a następnie wędzeniu. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i niezrównanym aromatem. Produkt pokrojony na cienkie plastry, pakowany po 200 g Pochodzenie produktu:...
Pikantne salami wieprzowe z papryczką peperoncino typu kalabryjskiego - połówka
Włoska wędlina dojrzewająca z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, tradycyjnie produkowana na południu Włoch, w regionie Kampania. Zazwyczaj formowana w kształt cylindra i obwiązywana sznurkiem. Salami o średnio-dużym stopniu zmielenia, łagodnym smaku i delikatnym aromacie, dojrzewa 60-80 dni.
Guanciale to mięso wieprzowe z części policzkowej. Posiada intensywny aromat i charakterystyczną maślaną konsystencję. Ten włoski policzek wieprzowy jest w składzie podobny do boczku i jest przez Włochów często stosowany jako jego zamiennik. Pochodzenie produktu: Lacjum
Włoskie salami dojrzewające z truflą z najwyższej jakości włoskiego mięsa wieprzowego. Do drobno zmielonego, starannie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego dodawana jest trufla, po czym wędlina poddawana jest procesowi dojrzewania. Wykwintny produkt dla koneserów włoskich wędlin dojrzewających z posmakiem luksusu. Klasyk wśród włoskich produktów....
Salame Ventricina piccante to typowa regionalna wędlina włoska, o zdecydowanym, lekko pikantnym, a równocześnie delikatnym smaku. Cechuje się miękką, zwartą konsystencją. Produkt krojony na plastry, pakowany po 200 g Pochodzenie produktu: Umbria
Król włoskich serów, o jakości kontrolowanej przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano. Ser o ziarnistej strukturze, niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie. Doskonały do wzbogacania smaku niezliczonej ilości potraw, od makaronów, risotto, ravioli, lasagne, po zupy i pizzę. DOJRZEWAJĄCY 36 MIESIĘCY +
Obok Parmigiano Reggiano (parmezan) i Grana Padano to jeden z najlepszych włoskich serów. Jest to twardy ser owczy o charakterystycznym, ostrym smaku i przyjemnym, ale intensywnym aromacie.
Oryginalny włoski ser twardy posiadający D.O.P. (chronione oznaczenie pochodzenia). Jest to ser bardzo dojrzały (12-15 miesięcy), spożywany zazwyczaj po starciu na tarce.
Ser z pasteryzowanego mleka owczego z czarną truflą, dojrzewający 3 miesiące. Ser zwarty, o mocnym smaku mleka owczego i czarnej trufli. Doskonały na wykwintną deskę serów. Idealny do wykwintnych przekąsek i jako wykończenie antipasti. Znakomity na wyrafinowanej pizzy Gourmet. Pochodzenie produktu: Wenecja Euganejska
Toskański ser podpuszczkowy z mleka owczego, dojrzewający, półtwardy o wyrazistym, ostrym, słonawym smaku i powierzchni pokrytej olejem lnianym. Idealny na deskę serów. Pochodzenie produktu: Toskania
Twardy ser podpuszczkowy z mleka owczego z Sardynii o charakterystycznym, zdecydowanym smaku. Wytwarzany z mleka pochodzącego z obszarów Sardynii. Doskonały na deskę serów lub na grzanki. Idealnie komponuje się z musztardkami do serów. Pochodzenie produktu: Sardynia
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego Pochodzenie produktu: Wenecja Euganejska
Trzy złote zasady makaronu Voiello obowiązujące od ponad wieku: makaron jest wytwarzany z najlepszych ziaren pszenicy durum, jest formowany w procesie tłoczenia przez ciągarki z brązu, a do wyschnięcia pozostawiany jest w naturalny sposób. Pochodzenie produktu: Kampania
Linguine jest to rodzaj długiego makaronu z mąki durum. Jego długość porównywalna jest do spaghetti, jednak w przeciwieństwie do niego makaron linguine posiada płaski przekrój. Produkt ten wywodzi się z Genui, często zwany tam też jest trenette. Pochodzenie produktu: Kampania
Jeden z najbardziej znanych i popularnych makaronów w kształcie skośnej rurki.Trzy złote zasady makaronu Voiello obowiązujące od ponad wieku: makaron jest wytwarzany z najlepszych ziaren pszenicy durum, jest formowany w procesie tłoczenia przez ciągarki z brązu, a do wyschnięcia pozostawiany jest w naturalny sposób. Pochodzenie produktu: Kampania
La Molisana to dostawca włoskich makaronów przygotowanych według tradycyjnych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Pochodzenie produktu: Molise
Pappardelle La Molisana to szeroki i gruby makaron, charakterystyczny dla kuchni Toskanii. Prosty skład i wysoka jakość mąki pochodzącej z Molise pozwala na uzyskanie doskonałego smaku i tekstury. Idealny do potraw z gęstymi sosami mięsnymi lub warzywnymi. Pochodzenie produktu: Molise
Paccheri to wysokiej jakości makaron z włoskiej twardej pszenicy w kształcie szerokich rurek, produkowany w tradycyjny sposób i obrabiany na matrycach z brązu. Taki sposób obróbki sprawia, iż powierzchnia makaronu staje się bardziej porowata, pozwalając tym samym na lepsze absorbowanie sosów. Pochodzenie produktu: Molise
Włoskie pomidory bez skórki z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pochodzenie produktu: Apulia
Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej. Pochodzenie produktu: Kampania
Wysokiej jakości włoski sos ragù na bazie pulpy pomidorowej z mięsem wołowym i wieprzowym, oliwką z oliwek extravergine oraz warzywami: marchewką, selerem, cebulą i dodatkiem soli. Pochodzenie produktu: Kampania
Sugo all’arrabiata to gotowy sos do makaronu na bazie pulpy pomidorowej z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino, oliwy z oliwek, cebuli, czosnku, pietruszki i bazylii. Polecany dla tych, którzy mają mało czasu na gotowanie, ale nie chcą rezygnować z dobrego makaronu we włoskim stylu. Smaczny i dobry jakościowo. Pochodzenie produktu: Kampania
Oliwa z oliwek Le Colline del Lago produkowana na obszarach położonych nad jeziorem Garda, które u podnóży Alp kształtuje typowo śródziemnomorski mikroklimat, pozwalając na uprawę drzew oliwnych, wysuniętych najbardziej na północ na świecie. Pochodzenie produktu: Wenecja Euganejska
Wysokiej jakości rzemieślnicza oliwa z oliwek extravergine inMasseria, 100% włoska oliwa z samego serca Apulii, krainy majestatycznych drzew oliwnych, tłoczona na zimno, butelka 0,5l Pochodzenie produktu: Apulia
Oliwa z oliwek extravergine tłoczona bezpośrednio z oliwek za pomocą środków mechanicznych, 1l Pochodzenie produktu: Apulia
Oliwa extravergine z dodatkiem ostrej papryczki to bardzo popularna receptura śródziemnomorska, znana i używana już w czasach starożytnych. Otrzymuje się ją dzięki macerowaniu ostrej suszonej papryczki w oliwie z oliwek. Pochodzenie produktu: Lombardia
Drylowane włoskie ciemne oliwki Taggiasche w zalewie z oliwą z oliwek. Znakomite jako przystawka i przekąska, doskonałe do sałatek. Świetnie sprawdzą się jako dodatek na pizzę. Pochodzenie produktu: Wenecja Euganejska
Bardzo duże i soczyste zielone oliwki, szczególnie polecane jako dodatek do aperitif, wzbogacają też smak sałatek i wielu innych dań. Pochodzenie produktu: Apulia
Szczególne oliwki, przyprawione i ostre, zanurzone w oleju słonecznikowym. Pochodzenie produktu: Wenecja Euganejska
Oliwki leccino z papryczką peperoncino. Idealne jako aperitivo, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami. Pochodzenie produktu: Toskania
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00. Polecana do ciasta bezpośredniego, o średnim czasie wyrastania (8-10 godzin). Doskonale nadaje się do przygotowania pizzy neapolitańskiej. Pochodzenie produktu: Lacjum
W tej kategorii znajdziesz autentyczne włoskie smaki, które przypomną Ci o słonecznej Italii. Oferujemy wysokiej jakości produkty, w tym m.in. makarony, sery, wędliny, oliwy, wino i wiele innych.