Brak produktów
Polędwica wołowa, doskonałe mięso szczególnie polecane do przygotowania wykwintnych steków. Smakuje wyśmienicie również po ugotowaniu lub podduszeniu z warzywami. Polędwica to najlepszy kulinarnie element wołowy Ze względu na bardzo wysoką wartość kulinarną polędwicy wołowej, nie sprzedajemy jej na części WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY...
Element pozostały z polędwicy wołowej po wykrojeniu steków z części środkowej. Idealny do smażenia i grillowania. Pysznie smakuje pokrojone w cienkie plasterki, smażone na gorąco i dodane do tajskiej sałatki. Można podawać z posiekanymi warzywami, liśćmi, posiekaną miętą i kolendrą. Doskonały element na tatar wołowy.
Rostbef wołowy to praktycznie najlepszy kawałek tuszy wołowej zaraz po polędwicy wołowej. Zwarte, soczyste i jednocześnie delikatne mięso, doskonałe do smażenia i pieczenia. Rostbef to polecane mięso na steki. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Udziec wołowy bez kości jest to bardzo chudy kawałek mięsa, który doskonale nadaje się na gulasz, zrazy lub soczysty tatar. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Udziec wołowy bez kości jest to bardzo chudy kawałek mięsa, który po zmieleniu doskonale nadaje się soczysty tatar. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Pierwsza krzyżowa stanowi część udźca wołowego. Najczęściej przeznaczana jest na pieczenie, na dziko, ale także na sztufady, zrazy i różnego rodzaju potrawy gotowane. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Wołowina na tatar to starannie wyselekcjonowane elementy, które idealnie nadają się do przyrządzenia tej, jakże popularnej u nas potrawy;-) WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Ligawa to chude mięso, delikatne i soczyste o czerwonym kolorze. Przeznaczone jest przede wszystkim do przygotowywania potraw smażonych, duszonych i pieczonych. Idealnie nada się do roladek czy sztufady. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Antrykot wołowy z kością znakomicie nadaje się na steki wołowe oraz pieczeń. Przerosty tłuszczu, które są charakterystyczne dla antrykotu nadają mu niebywały, soczysty smak. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Gdy dobrze przyrządzimy żeberka wołowe, mięso idealnie odchodzi od kości, jest miękkie i aromatyczne. Jest na to wiele sposobów, żeberka w whisky, w sosie barbecue czy żeberka po burgundzku. Każdy ma swój ulubiony przepis. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Łata wołowa doskonale nadaje się do potraw duszonych i mielonych. Można z niej przyrządzić bulion i gulasz. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Pręga wołowa znakomicie nadaje się na gulasz oraz inne potrawy duszone. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Kark wołowy to element odcięty z górnej części ćwierćtuszy przedniej. Znakomicie nadaje się do duszenia, lub po zmieleniu na burgery lub spaghetti. Sprawdź nasz przepis na Boeuf Bourguignon – wołowina po burgundzku
Element odcięty z górnej części ćwierćtuszy przedniej. Przeznaczenie kulinarne: Znakomicie nadaje się na burgery, spaghetti oraz inne potrawy gdzie potrzebna jest wysokiej jakości wołowina Sprawdź nasz przepis na: Znakomite burgery z frytkami z cukinii! ;-)
Nasze policzki wołowe są świeże i idealnie oczyszczone. Jest to propozycja dla koneserów smaku. Kto raz spróbował wolno gotowanych i odpowiednio przyprawionych polików, ten nie raz wróci do tego dania.
Porterhouse to nic innego jak T-bone stek w wersji premium. Różnicą jest rozmiar polędwicy wołowej - w steku Porterhouse jest znacznie więcej polędwicy. Steki z kością sezonujemy na mokro ok 14 dni, dzięki temu są kruche i delikatne. UWAGA! Jeden stek waży ok 600g (0,6 kg) - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.
Rib eye stek z antrykotu bez kości. Wykrawany jest z sezonowanych elementów antrykotu wołowego z odpowiednią warstwą tłuszczu zewnętrznego jak i wewnętrznego. Tłuszcz ten tworzy charakterystyczne „oczko”, stąd też nazwa „Rib Eye”. Sezonowany na mokro min 14 dni UWAGA! Jeden stek waży ok 300 g (0,3 kg) - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.
T-Bone stek z rostbefu i polędwicy z kością - jest najsłynniejszym stekiem na świecie. Nazwę swą zawdzięcza kości, która się w nim znajduje i jest w kształcie litery T. Jest jedyny w swoim rodzaju gdyż posiada dwa gatunki mięsa: polędwicę i rostbef. Sezonowany na mokro min 14 dni UWAGA! Jeden stek waży ok 500 g - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz...
Stek ten wykrawany jest z polędwicy wołowej "J". Tenderloin jest bardzo miękkim i soczystym stekiem. Jest to befsztyk dla bardzo wymagających mięsożerców;-) Sezonowany na mokro minimum 14 dni UWAGA! Jeden stek waży ok 200g (0,2 kg) - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.
Proszę nie traktować ossobuco jako tradycyjnego steka- po samym usmażeniu będzie bardzo twardy- wymaga dłuższej obróbki w formie duszenia w wywarze. UWAGA! Jeden stek waży ok 400g (0,4 kg) - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.
NEW YORK STEK jest kawałkiem rostbefu. Wykrajany jest z części zwanej short loin. Stek ten jest nieco twardszy od steka z polędwicy, ale ma więcej smaku. Sezonowany na mokro minimum 14 dni UWAGA! Jeden stek waży ok 300g (0,3 kg) - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.
Ogon wołowy - niedoceniany przysmak W naszym kraju nie jest specjalnie cenionym produktem, zazwyczaj wykorzystywanym jako karma dla… psów. Tymczasem może on stanowić interesującą bazę wielu potraw, o czym doskonale wiedzą mieszkańcy Rzymu, gdzie uchodzi za wielki przysmak. Zajadali się nim także nasi przodkowie.
Łój wołowy Gotowanie jest tradycyjnie uważane za główny obszar stosowania wewnętrznego łoju wołowego . Ten produkt jest używany do przygotowywania gorących potraw: zup, przystawek, solanek. Służy do smażenia i duszenia potraw mięsnych i warzywnych.
Kości wołowe szpikowe Szpik jest jedną z najbardziej gęstych energetycznie i witaminowo części zwierząt (488 kcal/100 g). Szpik produkuje czerwone krwinki, dlatego też jest niezwykle bogaty w łatwo przyswajalne żelazo. Zawiera także dużo tłuszczów omega-3, niezbędnych aminokwasów, witamin i mikroelementów.
Kości wołowe Kości wykorzystywane są jako baza zup i wywarów. Z kości pozyskiwana jest naturalna substancja białkowa-żelatyna.
Najczęściej serce wykorzystywane jest jako dodatek do pasztetów, kaszanek oraz farszów mięsnych. Ponadto podaje się je w formie duszonej z uprzednim podsmażeniem. Można przyrządzać z niego gulasz. UWAGA! PRODUKT MOŻE BYĆ MROŻONY. PO TRANSPORCIE ISTNIEJE RYZYKO ROZMROŻENIA. Jeśli zależy Ci na świeżym produkcie, proszę napisać to w uwagach do zamówienia.
Płucka wołowe, czy wieprzowe są niedoceniane przez nas. Mogą być wspaniałym składnikiem farszów do pierogów, czy pasztecików.
W podręczniku rytuałów z Dynastii Han (202 p.n.e – 220 n.e) wątróbkę umieszczono pośród Ośmiu Przysmaków. Bogactwem składników odżywczych przewyższa ona inne pokarmy. UWAGA! PRODUKT MOŻE BYĆ MROŻONY. PO TRANSPORCIE ISTNIEJE RYZYKO ROZMROŻENIA. Jeśli zależy Ci na świeżym produkcie, proszę napisać to w uwagach do zamówienia.
Wykorzystuje się je do przygotowywania potrawek oraz galaret. Często podaje się je w formie smażonej lub duszonej polanej odpowiednim sosem. Ozory wołowe można również marynować lub wędzić. Ponadto wykorzystuje się je do wyrobu wędlin podrobowych, takich, jak: kiszki, salcesony, rolady. JEDEN OZÓR WOŁOWY WAŻY OK 1,8 - 2,20 KG
Oczyszczone, pokrojone w cienkie poprzeczne paski fragmenty żołądka wołowego. Potrawa z flaka wołowego- popularne flaczki, gości na stołach polskich rodzin od wielu pokoleń. Każdy ma na nie swój własny sposób, lecz bez wątpienia, świeży i dobrej jakości flak to połowa sukcesu ;-)
Doskonałej jakości tłuszcz spożywczy pochodzenia zwierzęcego, otrzymany przez tradycyjne wytopienie z tkanki tłuszczowej bydła. Wysoki poziom kwasów tłuszczowych nasyconych poprawia stabilność temperatury i zmniejsza wrażliwość na utlenianie, dzięki czemu produkt może być używany do smażenia i pieczenia. Łój charakteryzuje się neutralnym zapachem oraz...
Dzięki niepowtarzalnemu smakowi oraz jedwabistej teksturze bardzo często używany jest przez renomowanych szefów kuchni. Belgowie używają produkt dla otrzymania doskonałych frytek, zaś Brytyjczycy dodają do słynnej potrawy „ Fish & Chips”. Produkt rekomendowany jest także jako dodatek do sosów i zup.
Tradycja spożywania penisów wywodzi się z medycyny starożytnych Chin. Według niej jedzenie penisów jest tym samym, czym dzisiaj łykanie tabletek na potencję. Dzięki podwyższaniu poziomu „yang” (męskości, aktywności) stała się podstawą profilaktycznej walki z impotencją i bezpłodnością.
Jądra wołowe to mięso podrobowe tuszy wołowej. Ostry zapach, w kolorze jasnoczerwonym, miejscami lekko żółtym. Są dobrym źródłem pełnowartościowego białka. Jądra wołowe znajdują zastosowanie w przetwórstwie wędliniarskim, szczególnie do wyrobu kiszek oraz kaszanek.
Nerki wołowe charakteryzują się ciemnoczerwonym kolorem oraz niewielkim przyrostem tłuszczowym. Nerki dostarczają dużych ilości wysokowartościowego białka, witaminę A i witaminy z grupy B. Mają niski poziom tłuszczów i nieznaczne ilości cholesterolu. Wykorzystuje się je do zup, potrawek, gulaszów, konserw, kiełbas, pasztetów i rolad.
Idealny jako aromatyczna zupa lub baza do risotto, smoothies lub innych dań Przygotowanie naszego bulionu kolagenowego trwa co najmniej 12 godzin -tylko dzięki długiemu procesowi gotowania, kości i szpik kostny mogą rozwinąć swój pełny smak i uwolnić swoje cenne wartości odżywcze. Wszystkie składniki pochodzą w 100% z upraw ekologicznych, kości pochodzą z...
Świeża wołowina z Podlaskiej wsi - najwyższej jakości tylko z terenów zielonych płuc Polski.