WIEPRZOWINA  Jest 40 produktów.

33,90 zł

Karkówka bez kości to najczęściej wybierane mięso na grill. Doskonale nadaje się do wędzenia. Karkówka to również dobra baza do przygotowania klasycznych bitek lub kotletów. Z karkówki zrobisz też gulasz, można ją upiec i podusić z warzywami. Jak widać prawdziwa karkówka z Podlaskiej wsi to bardzo uniwersalne mięso WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK...

9 Recenzje
29,20 zł

W skład elementu wchodzą mięśnie szyi oraz część mięśnia najdłuższego grzbietu, uformowany na kształt walca. Przeznaczenie kulinarne: element szczególnie polecany do grillowania, przygotowania wędzonek, bitek, kotletów, gulaszu a także do pieczenia i duszenia. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

3 Recenzje
32,50 zł

Boczek bez żeberek szczególnie walory smakowe uzyskuję po uwędzeniu, można go też z grillować lub podawać smażony. Dobrze smakuję również boczek podduszany z warzywami i przyprawami. Sklep super-stek Poleca. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

10 Recenzje
29,50 zł

Boczek z kością doskonale smakuje po uwędzeniu, można go też grillować lub smażyć. Boczek podduszany z warzywami to również świetny i smaczny pomysł na rodzinny obiad. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

0 Recenzje
27,90 zł

Nasze mięso wieprzowe jest chude i smaczne (zawiera ok. 20% tłuszczu). Jest zmielone z elementów szynki, łopatki, karkówki. Jego konsystencja sprawia, że ​​idealnie nadaje się do przyrządzania klopsików, kotletów i burgerów. Lubimy używać mielonego mięsa wieprzowego do przyrządzania smakowitego spaghetti Ragu. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK...

1 Recenzje
33,50 zł

Schab wieprzowy bez kości, wykwintne chude mięso szczególnie polecane do wszelkiego rodzaju pieczeni, wędzonek, kotletów czy też sznycli. To najbardziej wartościowy element tuszy wieprzowej. Jest to najdłuższy mięsień grzbietu (polędwica). Sklep super-stek Poleca. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

3 Recenzje
10,35 zł

Stek ze schabu wieprzowego to odpowiednik popularnego, wołowego New York Steka. Sklep super-stek Poleca. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

0 Recenzje
27,60 zł

Najbardziej wartościowy element tuszy wieprzowej. Jest to najdłuższy mięsień grzbietu (polędwica). Przeznaczenie kulinarne: znakomity element do przygotowania wędzonek, kotletów, sznycli, jak również wszelkiego rodzaju pieczeni. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

6 Recenzje
11,55 zł

Stek ze schabu wieprzowego z kością to odpowiednik popularnego, wołowego T-bone steka. Z jednej strony kości jest schab wieprzowy, natomiast z drugiej strony polędwiczka. Sklep super-stek Poleca. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

0 Recenzje
20,00 zł

Podgardle wieprzowe - polecane do produkcji przetwórczej np. do produkcji wędzonki, wędlin podrobowych, parówek, kiełbas i pasztetów. Element, mięso pochodzi z półtuszy wieprzowej. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

1 Recenzje
20,90 zł

Golonka wieprzowa doskonale smakuje po ugotowaniu, szczególnie w kapuście. Golonka to klasyka Polskiej kuchni i ulubione danie większości mężczyzn. Równie dobrze smakuje po upieczeniu. Mniejszą golonkę można również grillować. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

2 Recenzje
23,90 zł

Słonina o grubości 4-5 cm ze skórą. Jest to niezbędny dodatek do przygotowania swojskich kiełbas, wytapiania smakowitych skwarek. Słoninę można również wędzić, szczególnie z dodatkiem aromatycznych ziół. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

31 Recenzje
15,50 zł

Słonina cienka ze skórą. To niezbędny dodatek do przygotowania swojskich kiełbas, wytapiania smakowitych skwarek.  WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

0 Recenzje
149,50 zł

Szynka ze skórą bez kości doskonale nadaję się do wędzenia, świetnie smakuję pieczona lub duszona z warzywami. Z szynki można również przyrządzić klasyczne sznycle wieprzowe. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

10 Recenzje
30,90 zł

Szynka element szczególnie walory smakowe uzyskuję po uwędzeniu, można z niej zrobić wykwitną pieczeń, lub podąć szynkę duszoną z warzywami. Z szynki można również przyrządzić klasyczne sznycle wieprzowe. Szynka element to podstawa i pomysł na uroczysty obiad lub kolację. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

4 Recenzje
213,30 zł

Szynka z kością bez golonki, doskonale nadaję się do wędzenia, jak również do pieczenia lub duszenia z warzywami. Z szynki można też przyrządzić smakowite sznycle wieprzowe. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

0 Recenzje
41,90 zł

Polędwiczka wieprzowa to wykwitnę i delikatne mięso szczególnie polecane do przygotowania ekskluzywnych wędzonek. Polędwiczka smakuję wyśmienicie również po upieczeniu lub podduszeniu z warzywami. Polędwiczka to najdelikatniejszy element półtuszy wieprzowej pozyskany z mięśnia biodrowo-udowego pozbawiony całkowicie tkanki tłuszczowej WYBIERZ WAGĘ ORAZ...

2 Recenzje
51,80 zł

Nasze policzki wieprzowe są świeże i idealnie oczyszczone. Jest to propozycja dla koneserów smaku. Kto raz spróbował wolno gotowanych i odpowiednio przyprawionych polików, ten nie raz wróci do tego dania. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

2 Recenzje
90,00 zł

Łopatka z kością doskonale smakuje po uwędzeniu, polecana do przygotowania potraw z mięsa mielonego, świetna na gulasz oraz do duszenia.WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

3 Recenzje
28,00 zł

Łopatka trybowana to doskonały materiał na wędzonkę, polecana do przygotowania potraw z mięsa mielonego, świetna na gulasz oraz do duszenia. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

1 Recenzje
15,50 zł

Element uzyskany z półtuszy. Żeberka stanowią pierwsze cztery żebra wraz z częścią chrząstkową, bez odcinka przepołowionego mostka. Pokryty anatomiczną warstwą mięśni. Może być wykorzystywane w gastronomi, do pieczenia, duszenia WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

0 Recenzje
34,90 zł

Żeberka paski doskonałe na codzienny obiad, uroczyste przyjęcie oraz na grilla ze znajomymi. Przyrządzane na ostro, czy też słodko z odrobiną miodu zawsze smakują wyśmienicie. Żeberka to klasyka Polskiej kuchni. Sklep super-stek.pl Poleca. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

2 Recenzje
26,90 zł

Mięso wieprzowe kl II pozyskiwane jest z obróbki elementów szynki, łopatki, karkówki. Kulinarnie z przeznaczeniem na gulasz, kiełbasy, itd.. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

2 Recenzje
8,90 zł

Móżdżek wieprzowy po polsku to jedno z naszych dań narodowych. Przepis na to danie pamiętają nasze babcie. Móżdżek najpierw krótko się gotuje, a potem smaży z jajkami. To bardzo delikatna potrawa. Często serwowana jako śniadanie lub szybka przekąska.  WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

8 Recenzje
19,90 zł

Jelita wieprzowe grube najczęściej służą jak opakowaniem kiełbas, salcesonów, kaszanek i wszelkiego rodzaju wędlin w osłonkach. Osłona z jelita naturalnego jest w pełni jadalna. Szczególnie polecane do wyrobu domowych tradycyjnych wędlin.UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, jest on sprzedawany w paczkach które ważą ok 1 kg.

1 Recenzje
16,90 zł

Jelita wieprzowe cienkie najczęściej służą do produkcji kiełbas i wszelkiego rodzaju wędlin w osłonkach. Osłonka z jelita naturalnego jest w pełni jadalna. Szczególnie polecane do wyrobu domowych tradycyjnych wędlin. Średnica jelita cienkiego to ok 26-28mm UWAGA! Jelita cienkie sprzedawane są na sztuki. Cena dotyczy jednej paczki w której znajduje się 10m...

0 Recenzje
8,90 zł

Nogi wieprzowe, gotowane doskonale smakują w galarecie koniecznie podane z octem lub cytryną. To klasyczna Polska potrwa zwana również studzieniną. Kto z Państwa słyszał określanie „lorneta z meduzą”ten wie co dobre. Sklep mięsny super-stek.pl Poleca WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

5 Recenzje
20,90 zł

Uszy wieprzowe w kuchni polskiej nie są zbyt popularne. Można je jednak wędzić oraz suszyć i jeść jako przekąskę. Niektórzy smażą uszy na chrupko inni dodają je do galarety czy bigosu. Jakby ich nie przyrządzić- u nas znajdą Państwo świeże uszy prosto z rozbioru ;-) WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

1 Recenzje
12,90 zł

Serce wieprzowe zawiera bezcenne dla ludzkiego organizmu substancje. W szczególności witaminy kompleksu B, proteiny, aminokwasy, fosfor, wapń, miedź i cynk. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

0 Recenzje
8,90 zł

Płucka wołowe, czy wieprzowe są niedoceniane przez nas. Mogą być wspaniałym składnikiem farszów do pierogów, czy pasztecików. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

3 Recenzje
10,50 zł

W podręczniku rytuałów z Dynastii Han (202 p.n.e – 220 n.e) wątróbkę umieszczono pośród Ośmiu Przysmaków. Bogactwem składników odżywczych przewyższa ona inne pokarmy. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

1 Recenzje
9,50 zł

WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

1 Recenzje
22,50 zł

Wykorzystuje się je do przygotowywania potrawek oraz galaret. Często podaje się je w formie smażonej lub duszonej polanej odpowiednim sosem. Ozory wieprzowe można również marynować lub wędzić. Ponadto wykorzystuje się je do wyrobu wędlin podrobowych, takich, jak: kiszki, salcesony, rolady. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

2 Recenzje
5,71 zł

Przeznaczony do spożycia w formie nie przetworzonej jako przekąska oraz do smażenia, gotowania i duszenia. Najlepiej smakuje na tradycyjnej kanapce z ogórkiem lub jako okrasa do pierogów. 

0 Recenzje
38,10 zł

Przeznaczony do spożycia w formie nieprzetworzonej jako przekąska oraz do smażenia, gotowania i duszenia. Najlepiej smakuje na tradycyjnej kanapce z ogórkiem kiszonym lub jako okrasa dla pierogów.

0 Recenzje
52,38 zł

Smalec Staropolski ze skwarkami idealnie sprawdza się jako baza do smażenia czy pieczenia. Dzięki niemu potrawy nabierają charakteru i wykwintnie smakują.

0 Recenzje
3,81 zł

Smalec rekomendowany do smażenia potraw podawanych na zimno i na gorąco, takich jak mięsa. drób, frytki, produkty skrobiowe czy warzywa. Oprócz tradycyjnego przygotowania potraw smalec wieprzowy idealnie sprawdza się jako składnik ciast kruchych, ciast z nadzieniem mięsnym jak również do smażenia pączków i faworków.

0 Recenzje
8,60 zł

W ogonach wieprzowych jest bardzo dużo kolagenu, tego dobrego dla naszych kości. Smakują znakomicie duszone z warzywami. Jest to również świetna przekąska dla naszych czworonogów. Jakby ich nie przyrządzić- u nas znajdą Państwo świeże uszy prosto z rozbioru ;-) WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

0 Recenzje
17,20 zł

Głowizną nazywa się mięso otrzymywane po oddzieleniu od świńskiej głowy mózgu, uszu, języka i oczu. Nasi przodkowie potrafili wykorzystywać je na wiele sposobów, przede wszystkim do przygotowywania zup i wyrobu wędlin. WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

0 Recenzje
9,90 zł

Skórki wieprzowe stosuje się zwykle jako dodatek do kiszek i salcesonów. Po ugotowaniu są także źródłem kolagenu. Można z nich również przygotować chrupiące smażone skórki - przystawka prosto z Azji. Przepis poniżej -->> WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

0 Recenzje
Pokazuje 1 - 40 z 40 elementów

Prawdziwa wieprzowina z Podlaskiej wsi