Produkowany ręcznie z mięsa z dzika z dodaną wieprzowiną. Delikatnie przyprawiony naturalnymi przyprawami z dodatkiem żurawiny, daje to lekki, słodko-winny smak.
Skład:
Mięso z dzika 66%
Mięso wieprzowe 23%
Wątróbka drobiowa 11%
(14,70 zł / kg)
Żołądki z kurczaka to niestety, ale zapomniane pyszne podroby – czas je odczarować i spróbować ich w najlepszym wydaniu! Gulasz - jest to najprostsza potrawa, jaką można przygotować z tego typu mięsa. Jest pyszna i sycąca! To świetny pomysł na obiad, a drób z chowu nadbiebrzańskiego jest bez nastrzykiwania i bez antybiotyków - zawsze świeży i najwyższej jakości.
Jedno opakowanie waży ok 0,7 kg
Nasze kurczęta ubijane są około 7 tygodnia życia przez co ich mięso ma znacznie lepsze walory smakowe i strukturę mięsa.
Waga tuszek przez nas oferowanych waha się od 2,4 – 3,5 kg, dzięki czemu pozyskanie mięsa z tuszki jest optymalne.
Nigdy nie stosowaliśmy, nie stosujemy i nie będziemy stosować nastrzykiwania mięsa.
Towar jest zawsze najświeższy i najwyższej jakości ponieważ Ubojnia działa od lat na zasadzie “ubój pod zamówienie”.
Poprzez wieloletnią praktykę przekazywaną z pokolenia na pokolenie wypracowano niepowtarzalną metodę chowu kurcząt opartą na wyeliminowaniu stosowania antybiotyków przez cały okres chowu, z zastosowaniem naturalnych preparatów ziołowych (np. czosnek, oregano, cynamon).
Ubojnia Drobiu Wojszki położona jest bezpośrednio przy fermach – dojazd z fermy do ubojni trwa maksymalnie 5 minut. Kurczęta są zabierane z kurnika w kompletnej ciemności w celu ograniczenia do minimum czynnika stresu, który jakże mocno wpływa na walory smakowe mięsa.
Fermy jak i ubojnia są położone w maleńkiej wsi Wojszki na podlasiu, w jednym z najczystszych regionów Polski, nieopodal Parku Biebrzańskiego.