• Nowy

Miód do Mięs 350g

20,00 zł

(20,00 zł / 350g)

Brutto
Ilość

„MIÓD DO MIĘS”

Kompozycja miodowa

Szukasz inspiracji - użyj naszego „Miodu do mięs” i uzyskaj  niepowtarzalny smak i aromat Twoich mięs.

„Miód do mięs” UL4YOU to kompozycja naturalnych miodów nektarowych wraz z nutką ziołowych aromatów. Nada on Twoim wyrobom niepowtarzalny smak i aromat. Dzięki ponad 90-cio letniemu doświadczeniu w produkcji miodów udało nam się skomponować ten wyśmienity produkt. Nutka ziołowych aromatów zawartych w naszym „Miodzie do mięs” uczyni Twoje wyroby przepysznymi.

Naturalny miód to główny składnik produktów UL4YOU. To produkt spożywczy o cudownych właściwościach:

  • Wzmacnia naturalną barierę ochronną organizmu przed infekcjami.
  • Dzięki łatwo przyswajalnym cukrom prostym wspomaga mięsień sercowy i pozytywnie wpływa na układ krążenia.
  • Działa przeciwzapalnie.
  • Zapobiega próchnicy zębów.
  • Posiada funkcje detoksykacyjne wspomagające pracę wątroby.
  • Zapobiega chorobom woreczka żółciowego, żołądka oraz minimalizuje problemy z jelitami.

To co słodkie zawsze uchodziło za dobre. Miód to jeden z najcenniejszych składników diety człowieka a stosowanie miodu w sztuce kulinarnej zawsze miało i mieć będzie charakter wyrafinowany i leczniczy zarazem.

Miód zawiera węglowodany i jest to najliczniejsza grupa jego składników. To głównie glukoza i fruktoza dzięki czemu ma on właściwości wzmacniające. Zawiera przyjazne organizmowi bakterie Bifidobacterium i Lactobacillus, które poprawiają pracę układu odpornościowego i chronią przed chorobami. Aromat i smak tego cennego produktu bierze się między innymi z obecności kwasów organicznych oraz olejków eterycznych pochodzących z nektarów kwiatowych.

Miód jest klasyfikowany jako tzw. wolny cukier i jest jednym z najzdrowszych wolnych cukrów, jakie można dodać do pożywienia. Od zarania dziejów ludzie żywili się miodem.

Propozycja podania: Kaczka w miodzie - najlepiej smakuje z „Miodem do mięs” UL4YOU.

Składniki: ● 1 wypatroszona kaczka bez podrobów ok 2 kg ● łyżeczka majeranku ● 2 ząbki czosnku ● 8 dużych łyżek „Miodu do mięs” UL4YOU ● 4 łyżki oleju ● 4 łyżki ketchupu ● ostra papryka w proszku ● przyprawa do kaczki

Przygotowanie: Kaczkę myjemy dokładnie w środku, olej łączymy z przyprawami i miodem i smarujemy dokładnie kaczkę w środku i na zewnątrz. Przekładamy do naczynia i wlewamy litr wody. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 2 godziny. Gdyby się za mocno przypiekała przykrywamy folią aluminiową.

Spróbuj również innych naszych produktów z linii kulinarnej:

  • „Miód do wypieków”
  • „Miód do herbaty”
  • „Miód do serów”
910
Komentarze (0)

Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenie podczas korzystania z naszej witryny. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności RODO