Pancetta affumicata - dojrzewający boczek w plastrach 200 g

Pancetta dojrzewający, wędzony boczek w plastrach 200 g

WYBIERZ DODATKI

Pancetta affumicata to dojrzewający wędzony boczek wieprzowy. Tradycyjna włoska pancetta jest jedną z najbardziej popularnych włoskich wędlin wieprzowych, która najpierw poddawana jest soleniu, a następnie wędzeniu. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i niezrównanym aromatem.

Produkt pokrojony na cienkie plastry, pakowany po 200 g

Pochodzenie produktu: Trydent-Górna Adyga

21,80 zł brutto

109,00 zł za kg

  • 0,2 kg

Więcej informacji

Pancetta affumicata, czyli doskonałej jakości boczek wędzony, wytwarzany jest w miasteczku Dobbiaco w Górnym Tyrolu. Dzięki tradycyjnym metodom wytwarzania, solenia i wędzenia, ten pyszny włoski boczek zyskuje niezrównany smak i aromat. Bogata w wartości odżywcze wieprzowina wędzona jest wybierana przez wielu smakoszy włoskiej kuchni.


Sugestie 

Do wielu różnorodnych zastosowań w kuchni, w tym przygotowywania sosów do makaronów m.in. carbonary. Włoski wędzony boczek pancetta doskonale smakuje z chlebem, focaccią lub panini. Dla podkreślenia smaku dodawany jest również do zup, delikatnych mięs i makaronów.

Opinie

Oceń i napisz opinię

Pancetta dojrzewający, wędzony boczek w plastrach 200 g

Pancetta dojrzewający, wędzony boczek w plastrach 200 g

Pancetta affumicata to dojrzewający wędzony boczek wieprzowy. Tradycyjna włoska pancetta jest jedną z najbardziej popularnych włoskich wędlin wieprzowych, która najpierw poddawana jest soleniu, a następnie wędzeniu. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i niezrównanym aromatem.

Produkt pokrojony na cienkie plastry, pakowany po 200 g

Pochodzenie produktu: Trydent-Górna Adyga

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: