Brak produktów
Pancetta affumicata to dojrzewający wędzony boczek wieprzowy. Tradycyjna włoska pancetta jest jedną z najbardziej popularnych włoskich wędlin wieprzowych, która najpierw poddawana jest soleniu, a następnie wędzeniu. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i niezrównanym aromatem.
Produkt pokrojony na cienkie plastry, pakowany po 200 g
Pochodzenie produktu: Trydent-Górna Adyga
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Pancetta affumicata, czyli doskonałej jakości boczek wędzony, wytwarzany jest w miasteczku Dobbiaco w Górnym Tyrolu. Dzięki tradycyjnym metodom wytwarzania, solenia i wędzenia, ten pyszny włoski boczek zyskuje niezrównany smak i aromat. Bogata w wartości odżywcze wieprzowina wędzona jest wybierana przez wielu smakoszy włoskiej kuchni.
Sugestie
Do wielu różnorodnych zastosowań w kuchni, w tym przygotowywania sosów do makaronów m.in. carbonary. Włoski wędzony boczek pancetta doskonale smakuje z chlebem, focaccią lub panini. Dla podkreślenia smaku dodawany jest również do zup, delikatnych mięs i makaronów.
Szynka cielęca to świetny pomysł na wykwintny...
Mięso peklowane z dodatkiem przypraw...
Salame Ventricina piccante to typowa regionalna...
Łapki z kurczaka to doskonałe źródło...
Ser Koryciński Swojski z kminkiem to gratka dla...
Oryginalny włoski ser twardy posiadający D.O.P....
Stek ze schabu wieprzowego z kością to...
Rostbef wołowy to praktycznie najlepszy kawałek...
Gdy dobrze przyrządzimy żeberka wołowe, mięso...
EKOLOGICZNE GOŹDZIKI Goździki to aromatyczna...