EKOLOGICZNY JAŁOWIEC
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu "na dziko", do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Skład: jałowiec 100%
Masa netto: 30g
(61,95 zł / kg)
Szynka peklowane metodą suchą, poprzez nacieranie, wędzone i pieczone z dodatkiem naturalnych przypraw. Barwa mięsa brunatno-ciemna świadczy o długim procesie pieczenia, co sprawia że szynkę z komina można długo przechowywać bez utraty walorów kulinarnych. Poznaj tradycyjny smak typowy dla mięs pieczonych i wędzonych
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Mięso wieprzowe , szynka bez kości, sól, majeranek, liść laurowy ,czosnek, ziele angielskie , pieprz naturalny , kolendra, pieprz ziołowy, cukier, substancja konserwująca- azotyn sodu (sól peklująca)
Może zawierać śladowe ilości - Gorczycy
Do wyprodukowania 100g produktu zużyto 120g mięsa wieprzowego
Wartość energetyczna 1360 KJ / 569kcal
Tłuszcz 6g ( w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g)
Węglowodany 0,6g (w tym cukry <0,2g)
Białko 25g
Sól 3,5g