Porterhouse stek

PORTERHOUSE STEK Z ROZBEFU Z KOŚCIĄ I POLĘDWICĄ 600g

151

Porterhouse to nic innego jak stek wycięty w sprytny sposób. Trochę rostbefu i polędwicy z najgrubszego miejsca przedzielone kością w kształcie litery T. Wysmażony lub krwisty, stek z najlepszej Podlaskiej wołowiny zawsze będzie smakował wybornie. Sklep super-stek.pl Poleca.

UWAGA! Jeden stek waży ok 600g (0,6 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok-podczas dodawania produktu do koszyka.

34,70 zł brutto

34,70 zł za / 600g

BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI
BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI

Więcej informacji

Porterhouse to nic innego jak stek wycięty w sprytny sposób. Trochę rostbefu i polędwicy z najgrubszego miejsca, przedzielone kością w kształcie litery T. T-bone ma trochę mniej polędwicy. Najlepszy Porterhouse robią w Toskanii. Dodatki wcale nie są potrzebne. Mięso, oliwa, sól i pieprz, rozmaryn oraz dobra butelka czerwonego.

UWAGA! Jeden stek waży ok 600g (0,6 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas dodawania produktu do koszyka.

Stek możesz usmażyć wedle własnych upodobań lub skorzystać z klasycznej metody polecanej przez szefów kuchni (opis poniżej) która doskonale objaśnia różnicę w „wysmażeniu” i może pomóc w podjęciu decyzji jak długo stek należy smażyć.

steak blue (mocno krwisty), lekko obsmażony z każdej strony - mięso w środku jest praktycznie surowe - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 2-3 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak rare (krwisty), słabo wysmażony, mięso czerwone w środku białko,zaczyna się ścinać - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 3-4 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak medium rare (średnio krwisty), wołowina zmienia kolor na mocno czerwony,osocze delikatnie brunatnieje - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 4-6 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak medium (wysmażony) osocze po naciśnięciu jest już brunatne, mięso jeszcze bardziej jędrne - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 6-8 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak well done (dobrze wysmażony), po dotknięciu stek jest twardawy i elastyczny, kolor mięsa brunatny - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 10 minut, często odwracając, odstawić na 2 minuty.

Wołowinę na steki należy wyjąć z lodówki minimum 30 minut przed smażeniem lub grillowaniem, osuszyć papierowym ręcznikiem na chwilę przed położeniem na patelni, grillu. Steki solimy po usmażeniu.

Opinie

Oceń i napisz opinię

PORTERHOUSE STEK Z ROZBEFU Z KOŚCIĄ I POLĘDWICĄ 600g

PORTERHOUSE STEK Z ROZBEFU Z KOŚCIĄ I POLĘDWICĄ 600g

Porterhouse to nic innego jak stek wycięty w sprytny sposób. Trochę rostbefu i polędwicy z najgrubszego miejsca przedzielone kością w kształcie litery T. Wysmażony lub krwisty, stek z najlepszej Podlaskiej wołowiny zawsze będzie smakował wybornie. Sklep super-stek.pl Poleca.

UWAGA! Jeden stek waży ok 600g (0,6 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok-podczas dodawania produktu do koszyka.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: