Brak produktów
P201
Agar uzyskuje się z wodorostów.
Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę.
Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika.
Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Sposób użycia:
A. 1 łyżeczka (ok. 5gr.) agaru + suche komponenty wymieszać w 0,5 litra zimnego płynu.
B. ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia/ gotować 1-2 minuty i odstawić w chłodne miejsce.
Doskonale nadaje się do każdej potrawy, którą należy zmienić z fory płynnej na stałą. polecamy także do dań wegetariańskich.
UWAGA! Agar w proszku rozpuszczamy w zimnych płynach!
Skład:
agar wyciąg z alg morskich* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Dary Natury to firma działająca w branży zielarskiej oraz zdrowej żywności. Położona jest w południowej części województwa podlaskiego, w powiecie siemiatyckim, w małej, ukrytej wśród lasów wiosce Koryciny. Rejon wokół firmy charakteryzuje się wyjątkową lesistością oraz zróżnicowaniem terenu. Warunki te sprzyjają występowaniu dużej ilości roślin, które są zbierane jako surowiec zielarski. W tej okolicy od wielu pokoleń istnieje również tradycja zbierania roślin zielarskich ze stanu naturalnego. Obok surowców zebranych ze stanu naturalnego wykorzystujemy również plony pozyskane z upraw w gospodarstwach ekologicznych.
Jest on tworzony na bazie niepasteryzowanego,...
Kiełbasa turosieńska – wyprodukowana z mięsa...
Kiełbasa podsuszana – wyprodukowana z chudego...
PRZYPRAWA DO KACZKI Przyprawa do kaczki to...
Ekologiczna przyprawa do sosów jasnych...
Wytworzony jest wyłącznie z tłuszczu gęsi z...
EKOLOGICZNY KOPEREK Susz młodego koperku...
Nasze mięso wieprzowe jest chude i smaczne...
Ser Koryciński Swojski z czarnuszką to jeden z...
Szynka peklowane metodą suchą, poprzez...