Płucka wołowe, czy wieprzowe są niedoceniane przez nas. Mogą być wspaniałym składnikiem farszów do pierogów, czy pasztecików.
Ogony wołowe (krojone 4-5 cm)
58,00 zł
(58,00 zł / kg)
Brutto
Ogon wołowy - niedoceniany przysmak
W naszym kraju nie jest specjalnie cenionym produktem, zazwyczaj wykorzystywanym jako karma dla… psów. Tymczasem może on stanowić interesującą bazę wielu potraw, o czym doskonale wiedzą mieszkańcy Rzymu, gdzie uchodzi za wielki przysmak. Zajadali się nim także nasi przodkowie.
Bydło, z którego wykrawane są nasze ogony wołowe pochodzi wyłącznie od podlaskich rolników i w głównej mierze hodowane jest na wolnym wypasie. Dzięki temu wołowina jest tak soczysta i delikatna.
W naszym kraju nie jest specjalnie cenionym produktem, zazwyczaj wykorzystywanym jako karma dla… psów. Tymczasem może on stanowić interesującą bazę wielu potraw, o czym doskonale wiedzą mieszkańcy Rzymu, gdzie uchodzi za wielki przysmak. Zajadali się nim także nasi przodkowie. Coda alla vaccinara - Pod tą dźwięczną nazwą kryje się ulubiony przysmak mieszkańców włoskiej stolicy, czyli ogon wołowy duszony zazwyczaj z boczkiem, pomidorami, czosnkiem, selerem i goździkami.
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Komentarze (4)
Oceń