![]() | Sos Dziki Bill Jalapeno (ostrość 3/10) | +35,50 zł |
Brak produktów
![]() | Sos Dziki Bill Jalapeno (ostrość 3/10) | +35,50 zł |
![]() | Sos Dziki Bill Iskra (ostrość 3/10) | +37,70 zł |
![]() | Sos Dziki Bill Babushka (ostrość 4/10) | +37,70 zł |
![]() | Sos Dziki Bill Habanero (ostrość 4/10) | +35,50 zł |
![]() | Sos Dziki Bill Habanero X (ostrość 5/10) | +37,70 zł |
![]() | Sos Dziki Bill Yolo (ostrość 7/10) | +43,20 zł |
476
Jak na skutecznego wojownika przystało, nie skrada się zbyt długo, ostrość atakuje po 2-3 sekundach i utrzymuje się kilka dobrych minut.
Sos należy stosować ostrożnie, najlepiej najpierw sprawdzić jego ostrość próbując niewielkiej ilości naniesionej np. na wykałaczkę.
Ninja to sos oparty na naturalnych składnikach – ostrość zapewniają papryczki Carolina Reaper. Smak podbija wywar z herbaty Sencha.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Co poczujesz?
Niektórzy opisują te wrażenia jako połykanie żyletek albo jedzenie tłuczonego szkła, ale wiadomo – zależy kto je. Ninja przyczaja się tylko na chwilę – uderza od razu, znienacka, wbijając się głęboko i zostając z Tobą na dłużej. Ten sos idealnie nadaje się do wygrywania zakładów i wywoływania wzruszeń u twardzieli.
Z czym go zjesz?
Oczywiście sushi! Wymieszaj z wasabi i wezwij karetkę. Jeśli zaczynasz swoją przygodę z ostrością, na początek najlepiej zanurz w butelce wykałaczkę i sprawdź, jak na Ciebie działa. Dla średniozaawansowanych polecamy jako dodatek do marynat, sosów i makaronów. Jeśli lubisz życie na krawędzi, przypraw nim zupę. Jeśli jesteś popieprzony jak my, używaj jako dipu.
Objętość: 200ml
Skład:papryka Carolina Reaper (33%), esencja z herbaty sencha, pulpa pomidorowa (pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ocet ryżowy, cukier, czosnek, czosnek, cebula, olej rzepakowy, sos sojowy (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), sól
Lub (poza sezonem Ninja powstaje również z suszu w ilości będącej odpowiednikiem świeżych papryk (różnica jest w zasadzie niewyczuwalna).
Skład: esencja z herbaty sencha, pulpa pomidorowa (pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ocet ryżowy, cukier, czosnek, cebula, papryka Carolina Reaper (susz), olej rzepakowy, sos sojowy (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), sól
Sos Dziki Bill Jalapeno to bez dwóch zdań najciekawszy ostry sos dostępny w Polsce. Nie ustępuje wiele ostrością sosowi Habanero, ale charakteryzuje się bardzo świeżym smakiem, zupełnieodmiennym od smaków których można się spodziewać po ostrych sosach.
Dziki Bill ISKRA, to idealny sos BBQ nie tylko dla chiliheadów. Czy jest ostry? Tak – to jedna z ostrzejszych pozycji wśród dostępnych sosów BBQ, ale to czym wygrywa jest smak.
Wczesną jesienią polskie ogrody pełne są śliwek, lasy są pełne jagód, a my, tak jak nasze babcie, zabieramy się do robienia przetworów. Babushka ma przypominać o tych owocach. Ostrość sosu, choć znacząca i niedająca się pominąć pozwala się cieszyć smakiem śliwek i jagód wzmocnionych papryką Habanero.
Sos Dziki Bill Habanero był pierwszym sosem Dzikiego Billa i powodem sukcesu marki. Jest wyjątkowo ostry i zupełnie inny od produktów które znasz. Jest wielokrotnie ostrzejszy od powszechnie dostępnych, tak zwanych „pikantnych” sosów.
Sos Dziki Bill Habanero X to do niedawna najostrzejszy sos Dzikiego Billa, a również najpopularniejsza pozycja w naszym asortymencie. Na uderzenie ostrości nie trzeba długo czekać, a jego smak i palenie utrzymuje się przez dłuższy czas. Piekielnie ostry dla początkujących i idealny sos użytkowy dla chiliheadów! Pomimo swojej ostrości, Habanero X nie...
#Yolo to najostrzejszy sos w stałej ofercie Dzikiego Billa (ostrzejszy jest wyłącznie limitowany Ninja). Yolo jest taki jak papryczka z której został stworzony. W pierwszej chwili udaje niewiniątko, aby chwilę później zacząć piec w przełyku i rozgrzać porządnie organizm. Zimno? Zjedz #Yolo! Papryczki Naga mają lekko kwaskowaty posmak, ale to nie przez...
Najczęściej serce wykorzystywane jest jako...
Boczek bez żeberek szczególnie walory smakowe...
Móżdżek wieprzowy po polsku to jedno z naszych...
W podręczniku rytuałów z Dynastii Han (202...
Drobne mięso wieprzowe oraz kawałki szynki...
Uszy wieprzowe w kuchni polskiej nie są zbyt...
Dziki Bill ISKRA, to idealny sos BBQ nie tylko...
Szynka z tłuszczykiem wędzona gorącym dymem w...
Oczyszczone, pokrojone w cienkie poprzeczne...