WOŁOWINA  Jest 24 produktów.

Świeża wołowina z Podlaskiej wsi - najwyższej jakości tylko z terenów zielonych płuc Polski.

90,50 zł kg

Polędwica wołowa, doskonałe mięso szczególnie polecane do przygotowania wykwintnych steków. Smakuje wyśmienicie również po ugotowaniu lub podduszeniu z warzywami. Polędwica to najlepszy kulinarnie element wołowy. Sklep mięsny super-stek Poleca. UWAGA! Ze względu na bardzo wysoką wartość kulinarną polędwicy wołowej, nie sprzedajemy jej na części - jedynie...

0 Recenzje
43,70 zł kg

Wołowina rostbef to praktycznie najlepszy kawałek tuszy wołowej. Zwarte, soczyste i jednocześnie delikatne mięso, doskonałe do smażenia i pieczenia. Rostbef to polecane mięso na steki.

0 Recenzje
32,00 zł kg

0 Recenzje
43,90 zł kg

Ligawa, zwana również "legawą"  to gatunek mięsa wołowego, stanowiący mięsień utrzymujący kręgosłup w jego części krzyżowej, odpowiednik schabu wieprzowego. Używany do potraw pieczonych i duszonych. 

0 Recenzje
26,50 zł kg

Wysokiej jakości antrykot z kością znakomicie nadaje się na pieczeń. Coraz częściej koneserzy dobrego smaku kupują antrykot z myślą o sezonowaniu wołowiny na steki. 

0 Recenzje
19,90 zł kg

0 Recenzje
19,10 zł kg

Na rosół oraz do potraw duszonych i mielonych.

0 Recenzje
26,00 zł kg

0 Recenzje
24,30 zł kg

Element odcięty z górnej części ćwierćtuszy przedniej. Przeznaczenie kulinarne: do duszenia, szczególnie polecany do przygotowania gulaszu. Sprawdź nasz przepis na Boeuf Bourguignon – wołowina po burgundzku

0 Recenzje
25,30 zł kg

Element odcięty z górnej części ćwierćtuszy przedniej. Przeznaczenie kulinarne: Znakomicie nadaje się na burgery, spaghetti oraz inne potrawy gdzie potrzebna jest wysokiej jakości wołowina Sprawdź nasz przepis na: Znakomite burgery z frytkami z cukinii! ;-)

0 Recenzje
32,80 zł kg

Nasze policzki wołowe są świeże i idealnie oczyszczone. Jest to propozycja dla koneserów smaku. Kto raz spróbował wolno gotowanych i odpowiednio przyprawionych polików, ten nie raz wróci do tego dania.

0 Recenzje
34,70 zł / 600g

Porterhouse to nic innego jak stek wycięty w sprytny sposób. Trochę rostbefu i polędwicy z najgrubszego miejsca przedzielone kością w kształcie litery T. Wysmażony lub krwisty, stek z najlepszej Podlaskiej wołowiny zawsze będzie smakował wybornie. Sklep super-stek.pl Poleca. UWAGA! Jeden stek waży ok 600g (0,6 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze...

0 Recenzje
14,85 zł / 300g

Rib eye stek z antrykotu bez kości. Wykrawany jest z wagowo dużych elementów z odpowiednią warstwą tłuszczu zewnętrznego jak i wewnętrznego. Tłuszcz ten często tworzy charakterystyczne „oczko”, stąd też nazwa „Rib Eye”. Sklep mięsny online super-stek.pl Poleca. UWAGA! Jeden stek waży ok 300g (0,3 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas...

1 Recenzje
27,95 zł / 500g

T-Bone stek z rostbefu z kością - jest najsłynniejszym stekiem na świecie. Nazwę swą zawdzięcza kości, która się w nim znajduje i jest w kształcie litery T. Jest jedyny w swoim rodzaju gdyż posiada dwa gatunki mięsa: polędwicę i rostbef. Sklep mięsny super-stek.pl Poleca UWAGA! Jeden stek waży ok 500g (0,5 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok-...

0 Recenzje
21,98 zł / 200g

Stek ten wykrawany jest z polędwicy wołowej "J". Tenderloin jest bardzo miękkim i soczystym stekiem. Jest to befsztyk dla bardzo wymagających mięsożerców;-) UWAGA! Jeden stek waży ok 200g (0,2 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas dodawania produktu do koszyka.

1 Recenzje
10,90 zł / 400g

UWAGA! Jeden stek waży ok 400g (0,4 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas dodawania produktu do koszyka.

0 Recenzje
15,00 zł / 300g

NEW YORK STEK jest kawałkiem rostbefu. Wykrajany jest z części zwanej short loin. Stek ten jest nieco twardszy od steaka z polędwicy, ale ma więcej smaku. UWAGA! Jeden stek waży ok 300g (0,3 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas dodawania produktu do koszyka.

2 Recenzje
6,00 zł kg

W podręczniku rytuałów z Dynastii Han (202 p.n.e – 220 n.e) wątróbkę umieszczono pośród Ośmiu Przysmaków. Bogactwem składników odżywczych przewyższa ona inne pokarmy.

0 Recenzje
8,90 zł kg

Najczęściej serce wykorzystywane jest jako dodatek do pasztetów, kaszanek oraz farszów mięsnych. Ponadto podaje się je w formie duszonej z uprzednim podsmażeniem. Można przyrządzać z niego gulasz. W swoim składzie zawiera dużo białka, fosforu, cynku, żelaza oraz niacyny. 

0 Recenzje
4,00 zł kg

Płucka wołowe, czy wieprzowe są niedoceniane przez nas. Mogą być wspaniałym składnikiem farszów do pierogów, czy pasztecików.

0 Recenzje
18,90 zł kg

Wykorzystuje się je do przygotowywania potrawek oraz galaret. Często podaje się je w formie smażonej lub duszonej polanej odpowiednim sosem. Ozory wołowe można również marynować lub wędzić. Ponadto wykorzystuje się je do wyrobu wędlin podrobowych, takich, jak: kiszki, salcesony, rolady.

0 Recenzje
18,90 zł kg

Ogon wołowy - niedoceniany przysmak W naszym kraju nie jest specjalnie cenionym produktem, zazwyczaj wykorzystywanym jako karma dla… psów. Tymczasem może on stanowić interesującą bazę wielu potraw, o czym doskonale wiedzą mieszkańcy Rzymu, gdzie uchodzi za wielki przysmak. Zajadali się nim także nasi przodkowie.

0 Recenzje
5,00 zł kg

Kości wołowe Kości wykorzystywane są jako baza zup i wywarów. Z kości pozyskiwana jest naturalna substancja białkowa-żelatyna.

0 Recenzje
19,90 zł kg

Oczyszczone, pokrojone w cienkie poprzeczne paski fragmenty żołądka wołowego. Potrawa z flaka wołowego- popularne flaczki, gości na stołach polskich rodzin od wielu pokoleń. Każdy ma na nie swój własny sposób, lecz bez wątpienia, świeży i dobrej jakości flak to połowa sukcesu ;-)

0 Recenzje
Pokazuje 1 - 24 z 24 elementów