WOŁOWINA  Jest 23 produktów.

Świeża wołowina z Podlaskiej wsi - najwyższej jakości tylko z terenów zielonych płuc Polski.

76,93 zł kg 90,50 zł -15%

Polędwica wołowa, doskonałe mięso szczególnie polecane do przygotowania wykwintnych steków. Smakuje wyśmienicie również po ugotowaniu lub podduszeniu z warzywami. Polędwica to najlepszy kulinarnie element wołowy. Sklep mięsny super-stek Poleca. UWAGA! Ze względu na bardzo wysoką wartość kulinarną polędwicy wołowej, nie sprzedajemy jej na części - jedynie...

0 Recenzje
33,92 zł kg 39,90 zł -15%

Wołowina rostbef to praktycznie najlepszy kawałek tuszy wołowej. Zwarte, soczyste i jednocześnie delikatne mięso, doskonałe do smażenia i pieczenia. Rostbef to polecane mięso na steki.

0 Recenzje
27,20 zł kg 32,00 zł -15%

0 Recenzje
35,96 zł kg 42,30 zł -15%

Ligawa, zwana również "legawą"  to gatunek mięsa wołowego, stanowiący mięsień utrzymujący kręgosłup w jego części krzyżowej, odpowiednik schabu wieprzowego. Używany do potraw pieczonych i duszonych. 

0 Recenzje
19,55 zł kg 23,00 zł -15%

0 Recenzje
15,90 zł kg 18,70 zł -15%

0 Recenzje
16,07 zł kg 18,90 zł -15%

Na rosół oraz do potraw duszonych i mielonych.

0 Recenzje
22,10 zł kg 26,00 zł -15%

0 Recenzje
19,47 zł kg 22,90 zł -15%

Element odcięty z górnej części ćwierćtuszy przedniej. Przeznaczenie kulinarne: do duszenia, szczególnie polecany do przygotowania gulaszu. Sprawdź nasz przepis na Boeuf Bourguignon – wołowina po burgundzku

0 Recenzje
21,17 zł kg 24,90 zł -15%

Element odcięty z górnej części ćwierćtuszy przedniej. Przeznaczenie kulinarne: Znakomicie nadaje się na burgery, spaghetti oraz inne potrawy gdzie potrzebna jest wysokiej jakości wołowina Sprawdź nasz przepis na: Znakomite burgery z frytkami z cukinii! ;-)

0 Recenzje
25,42 zł kg 29,90 zł -15%

Wolno gotowane policzki wołowe, odpowiednio przyprawione to ekskluzywne danie dla wytrawnych smakoszy. Niezwykle miękkie zachwycają swoim smakiem. Poliki wołowe często serwowane są w renomowanych restauracjach. 

0 Recenzje
29,50 zł / 600g 34,70 zł -15%

Porterhouse to nic innego jak stek wycięty w sprytny sposób. Trochę rostbefu i polędwicy z najgrubszego miejsca przedzielone kością w kształcie litery T. Wysmażony lub krwisty, stek z najlepszej Podlaskiej wołowiny zawsze będzie smakował wybornie. Sklep super-stek.pl Poleca. UWAGA! Jeden stek waży ok 600g (0,6 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze...

0 Recenzje
12,41 zł / 300g 14,60 zł -15%

Rib eye stek z antrykotu bez kości. Wykrawany jest z wagowo dużych elementów z odpowiednią warstwą tłuszczu zewnętrznego jak i wewnętrznego. Tłuszcz ten często tworzy charakterystyczne „oczko”, stąd też nazwa „Rib Eye”. Sklep mięsny online super-stek.pl Poleca. UWAGA! Jeden stek waży ok 300g (0,3 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas...

1 Recenzje
23,38 zł / 500g 27,50 zł -15%

T-Bone stek z rostbefu z kością - jest najsłynniejszym stekiem na świecie. Nazwę swą zawdzięcza kości, która się w nim znajduje i jest w kształcie litery T. Jest jedyny w swoim rodzaju gdyż posiada dwa gatunki mięsa: polędwicę i rostbef. Sklep mięsny super-stek.pl Poleca UWAGA! Jeden stek waży ok 500g (0,5 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok-...

0 Recenzje
18,68 zł / 200g 21,98 zł -15%

Stek ten wykrawany jest z polędwicy wołowej "J". Tenderloin jest bardzo miękkim i soczystym stekiem. Jest to befsztyk dla bardzo wymagających mięsożerców;-) UWAGA! Jeden stek waży ok 200g (0,2 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas dodawania produktu do koszyka.

0 Recenzje
6,63 zł / 300g 7,80 zł -15%

UWAGA! Jeden stek waży ok 300g (0,3 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas dodawania produktu do koszyka.

0 Recenzje
12,67 zł / 300g 14,90 zł -15%

NEW YORK STEK jest kawałkiem rostbefu. Wykrajany jest z części zwanej short loin. Stek ten jest nieco twardszy od steaka z polędwicy, ale ma więcej smaku. UWAGA! Jeden stek waży ok 300g (0,3 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas dodawania produktu do koszyka.

1 Recenzje
5,10 zł kg 6,00 zł -15%

W podręczniku rytuałów z Dynastii Han (202 p.n.e – 220 n.e) wątróbkę umieszczono pośród Ośmiu Przysmaków. Bogactwem składników odżywczych przewyższa ona inne pokarmy.

0 Recenzje
5,87 zł kg 6,90 zł -15%

Najczęściej serce wykorzystywane jest jako dodatek do pasztetów, kaszanek oraz farszów mięsnych. Ponadto podaje się je w formie duszonej z uprzednim podsmażeniem. Można przyrządzać z niego gulasz. W swoim składzie zawiera dużo białka, fosforu, cynku, żelaza oraz niacyny. 

0 Recenzje
3,40 zł kg 4,00 zł -15%

Płucka wołowe, czy wieprzowe są niedoceniane przez nas. Mogą być wspaniałym składnikiem farszów do pierogów, czy pasztecików.

0 Recenzje
16,07 zł kg 18,90 zł -15%

Wykorzystuje się je do przygotowywania potrawek oraz galaret. Często podaje się je w formie smażonej lub duszonej polanej odpowiednim sosem. Ozory wołowe można również marynować lub wędzić. Ponadto wykorzystuje się je do wyrobu wędlin podrobowych, takich, jak: kiszki, salcesony, rolady.

0 Recenzje
16,07 zł kg 18,90 zł -15%

Ogon wołowy - niedoceniany przysmak W naszym kraju nie jest specjalnie cenionym produktem, zazwyczaj wykorzystywanym jako karma dla… psów. Tymczasem może on stanowić interesującą bazę wielu potraw, o czym doskonale wiedzą mieszkańcy Rzymu, gdzie uchodzi za wielki przysmak. Zajadali się nim także nasi przodkowie.

0 Recenzje
1,70 zł kg 2,00 zł -15%

Kości wołowe Kości wykorzystywane są jako baza zup i wywarów. Z kości pozyskiwana jest naturalna substancja białkowa-żelatyna.

0 Recenzje
Pokazuje 1 - 23 z 23 elementów